Достойна за пример

Анеке ван Хирсберхен гради соло кариера и не пее под душа, а само на малкия си син

Достойна за пример

Тя пее, но не търси слава. Работи усилено, защото ѝ харесва. От Холандия е, затова не можете да произнесете името ѝ. И е родена на осми март, още едно обяснение на нейната женственост.

Anneke van Giersbergen, не винаги излиза сама на сцена. Известна е с изявите си в компанията на музикантите от The Gathering, а всичко започва през далечната 1994 г. В продължение на 13 години и още толкова албуми, Анеке посвещава живота си на бандата. Но през август 2007 идва моментът, когато с ясната представа, че е време да започне нещо сама, тя напуска. Пее епизодично и с групи като Napalm Death, Within Temptation, Moonspell, Ayreon и Globus. Но нас повече ни впечатлиха личните ѝ постижения.


Проектът Agua de Annique е огромна стъпка в живота на Анеке. Тя споделя, че все още има около себе си хора, които ѝ дават идеи и й помагат, с каквото могат. Все пак певицата е щастлива, че най-сетне движи нещата в желана от нея посока. Песните ѝ разкриват нейните мечти и житейски опит, а тя продължава да твори. 


Кариерата на Анеке изобщо не се изчерпва със соло изпълненията. Тя взима участие в концерти и фестивали, пее с различни банди и пише текстове. Гласът ѝ е разпознаваем, с нежно и романтично звучене. Специализирала класическо и джаз пеене, холандката се пренасочва към рок музиката заради личните си предпочитания. Вдъхновение черпи от Ела Фицджералд, Принс и Radiohead. А колко ли хора се настройват на творческа вълна, докато слушат музиката ѝ?


Въпреки че предпочита по-хладните северни страни за своите концерти, Анеке е идвала и в България, но разбира се – през зимата. Годината е 2009, датата 29 декември, а още тогава тя дава едно обещание, което сега е на път да изпълни – че ще се върне.

 

Анеке не само че не твори, за да пишат за нея по вестниците, но и изоставя групата, която заема голяма място по време на почти половината ѝ съзндателен живот, за да отдели време за семейството си. Синът ѝ Фин се ражда на 20 февруари 2005 г., което със сигурност е направило съпруга на Анеке – Rob Snijders един щастлив мъж. По този повод на официалната си страница Анеке се шегува и споделя, че не пее под душа, но пък не спестява приспивни песни на своя син.

 

Жена с приоритети, която е способна да се справя с живота, хванала и двете дини под мишница – кариера и семейство. Нещо, което на съвременните дами им се струва все по-трудно. 
 

 

Соло кариерата ѝ се движи само напред и нагоре. За кратко време тя издава три албума ("Air” /2007/, "Pure Air” /2009/ и Ïn Your Room” /2009/) и веднага привлича вниманието върху себе си като талантлива певица с обещаващо развитие. Подходът ѝ на музикант, не на звезда, ѝ осигурява възможност да работи съвместно с разнообразни изпълнители. Тя не робува на стил, а се стреми крайният продукт да бъде качествен. Смесица между класическа музика и рок, или пък рап и метъл – няма никакъв проблем, ако върху колаборацията е работено с професионализъм.


Новият албум на Анеке ще излезе през януари 2012 г., а песни от него ще чуем привилегировано, по време на последната вечер на Рок сцената на Spirit of Burgas. Нейният ангелски глас ще закрие фестивала, а шоуто ще стане реалност веднага след като Deftones слязат от сцената.

 

Пътуването ѝ до нашето море изобщо не е най-нетрадиционната дестинация, която е посещавала. Дамата с прекрасна дарба пътува много през последните три години, с и без Agua de Annique, а песните ѝ са радвали феновете от Чили до Ливан и от Мексико до Финландия. В същия период от време певицата изследва своите способности, като дори записа песен на родния си език, която носи интересното за нашите географски ширини име " Als je ooit nog eens terug kan".

 

Анеке твърди, че очакваната тава ще има миксирано звучене от характерната мрачна меланхолия на първите ѝ песни и инди рока от "In Your Room”. Скоро, много скоро ще чуем (и видим) какво ни е приготвила холандката. Само трябва да отидем до Бургас през август.

 

Билети за Spirit of Burgas 2011 може да намерите в мрежата на Eventim.bg. Ако закупите предварително своя билет, ще платите 50 лв за един ден и 120 лв, за да изживеете напълно своята лятна фестивална емоция.


0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay