Изложба посветена на Джони Кеш

Джони Кеш в снимки

Джони Кеш в затвора "Сан Куентин" 1969 г.
Джони Кеш в затвора "Сан Куентин" 1969 г.

От 15 февруари до 2 април в лондонската галерия SNAP е открита изложба, посветена на Джони Кеш. В нея  са включени снимки от наскоро излязлата фото книга "Pocket Cash", чийто автор е фотографът Джим Маршал, гласи информацията на официалния сайт на галерията – www.snapgalleries.com.

 

Джим Маршал е признат за един от най-добрите фотографи на своето поколение и на всички времена. Той почина внезапно през март 2010 г. Това е първата изложба след смъртта на Джим, на която са показани неговите фотографии на Джони Кеш. В нея участват и снимки, подписани лично от Маршал преди смъртта му.

 

Книгата "Pocket Cash" може да бъде закупена в галерията по време на изложбата на цена от 15 паунда. Тя е завършена малко преди смъртта на фотографа и отразява някои уникални моменти от кариерата на "Мъжът в черно", както Кеш е познат на публиката. В книгата има снимки, които са публикувани за първи път, също така снимки на Джони Кеш и съпругата му - кънтри певицата Джун Картър, както и известни фотографии на Кеш по време на участията му в затворите "Фолсъм" и "Сан Куентин".

 

Скандалната и доста известна снимка на музиканта, на която той показва неприличен жест по време на участието си в затвора "Сан Куентин" през 1969 г. си има собствена история, която фотографът Джим Маршал е разкрил малко преди смъртта си. Преди да направи снимката, Маршал е поискал от Кеш да изрази мнението си за властите в затвора. Жестът на музиканта е повече от красноречив, а тази снимка се превръща в една от най-скандалните и известни фотографии в медиите.


0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay