Първата разбита китара на Кърт Кобейн и още 200 предмета от Nirvana

Спомени от Кобейн и Nirvana

Части от първата китара, която Кърт Кобейн е разбил на сцената, ще бъде включена в изложба, посветена на Nirvana в Сиатъл, пише NME.com.

 

Повече от 200 предмета свързани с историята на бандата ще бъдат част от "Nirvana: Taking Punk To The Masses".

Освен първата разбита китара на Кобейн, който беше известен с чупенето на китари на сцената като част от шоуто, в изложбата ще бъде показана и известната жълта жилетка на музиканта, която той е носил в периода между 1991 и 1994 г., също така ръкописи на текстовете за парчетата "Spank Thru" и "Floyd The Barber", както и ангелчето с разперени крила, което е било използвано като реквизит по време на турнето на Nirvana - "In Utero".

 

Изложбата ще бъде отворена от 16 до 22 април в "Experience Music Project" в Сиатъл – родният град на бандата.


Басистът на Nirvana Крис Новоселич е доволен, че такава изложба ще има, за да бъде показан приносът на Кърт Кобейн към музиката и културата.


Освен предметите, свързани с историята на бандата, изложбата ще включва записани спомените на колеги и приятели на Nirvana, включително и на самия Новоселич, както и на продуцентите Стив Албини и Джак Ендино, и на барабаниста на бандата Чад Чанинг.

 

Предвижда се наред с изложбата да бъде издадена и книгата "Taking Punk to The Masses: From Nowhere To Nevermind", която се състои от 250 страници. На 16 април пък, ще бъде издаден албумът "Hormoaning" на Nirvana, който до момента е бил разпространяван само по време на австралийското турне на бандата през 1992 г.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay