Кирстен Дънст и София Копола - отновно заедно

Кирстен и София - отново заедно

В новия филм на София Копола "Тайната врата" ("Secret Door") отново ще участва актрисата Кирстен Дънст, научихме от БТА.

 

"Тайната врата" ще е петата пълнометражна режисьорска работа на София Копола. Това е третата лента, в която Копола и Дънст ще работят заедно. Първата е "Обречени да умрат" (дебют на Копола от 1999 г.), а втората е "Мария Антоанета" от 2006 г.

 

Събитията в "Тайната врата" ще се развиват през 40-те години на миналия век в Париж. Главната героиня ще е актрисата Луна Клер. Именно в нейния образ ще се превъплъти Дънст.

 

Последната лента на София Копола е "Някъде". С нея през септември 2010 г. тя спечели голямата награда "Златен лъв" на 67-ото издание на Международния кинофестивал във Венеция, седем години след първия си голям успех с "Изгубени в превода".

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 27.04.2011|11:18
София Копола е от хората, за които може да се каже, че е закърмена с кино изкуството. Дъщеря на легендарния режисьор Франсис Форд Копола и братовчедка на Никълъс Кейдж, тя израства в Северна Калифорния, където завършва и колеж по изкуствата. Скоро след това режисира филма Lick the Star, който дебютира на фестивала във Венеция. С “Изгубени в превода” София Копола постига международен успех, печелейки “Златен глобус” и “Оскар” за най-добър оригинален сценарий. Номинацията за “Оскар” за най-добър режисьор я превръща в първата американка и третата жена като цяло, номинирана за престижната награда.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay