Късо, но качествено кино

Фестивалът "Късо съединение" ще представи над 120 заглавия

3, 2, 1, начало. Може би сте забравили, че старите ленти започват така. Може би отдавна не сте гледали филм на голям екран. Киното не е само боксофис продукции, лишени от сюжет и послание. То е седмото изкуство. И сега ще имате шанс да си припомните какво означава "хубав филм".


Започва фестивалът "Късо съединение". Това е неговото четвърто издание, а в програмата са включени само късометражни филми. Първата прожекция - "Преди и сега" - е днес, 21 юли, от 21 ч. в "Дом на киното". На последната, "Сюита за Ница" само датата ѝ е различна – 18 август.

 

Организаторите от компания "Позор" са избрали над 120 заглавия, които ще бъдат прожектирани в рамките на този фестивален месец. Местата, на които ще може да гледате късометражни филми, са "Дом на киното", "Евро синема", Институт "Сервантес" в София, Американски културен център и Dada Cultural Bar.


Програмата на феста е разнообразна и включва филми от Андалусия, Близкия изток, както и лентата на Уди Алън, Мартин Скорсезе и Франсис Форд Копола "Нюйоркски истории". Българското късометражно кино ще бъде представено от режисьорите Драгомир Шолев, Надежда Косева, Стефан Командарев, Камен Донев, Валери Милев, Андрей Паунов, Иван Мудов, Стоян Радев, Иглика Трифонова, Димитър Коцев–Шошо, Касиел Ноа Ашер, Борис Мисирков и Георги Богданов, Милена Андонова и Борис Десподов.


Билетите ще бъдат 4 или 6 лв. за "Дом на киното", "Евро синема" и Dada Cultural Bar. В институт "Сервантес" входът е безплатен до запълване на местата, а прожекциите в Американския културен институт ще са само срещу пропуск.

 

Повече информация за "Късо съединение" може да прочетете тук.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay