Домът на киното с летни прожекции на български филми

Домът на киното с "ударна доза" български филми

Домът на киното с летни прожекции на български филми

На 21 юни от 19.00 ч. в Дом на киното "ще се завъртят" 13 филма, създадени през 2009 г. Сред заглавията са нашумелите "Три сестри и Андрей" на Борис Десподов и Андрей Паунов и "Анна Блуме" на Весела Данчева.

 

Киноманите или просто цените на родното кино ще могат да видят още "Август" и "Септември" на Стоян Дуков, "Ало, такси!" на Иван Веселинов, "Заедно" на Калина Дечева, "Линията" на Андрей Кулев, "Мухата" на Господин Неделчев - Дидо, "О, Мария!" на Александър Филипов, "Папагалски залъгалки" на Цветомира Николова и Анна Харалампиева, "Фарът" на Велислава Господинова, "Фелиничита" на Андрей Цветков, "Щастливо плаване" на Владимир Шомов.

 

На 28 юни ще бъде представена втората част от програмата "Нова българска анимация" - с всички филми, създадени през 2010 г.

 

Специален акцент в седмичната програма на Дома на киното са и два български документални филма - "Иван Георгиев - Рембранда" на Анна Петкова (отличен на тазгодишната церемония на Филмовата академия за режисура и операторско майсторство и с наградата на критиката на фестивала "Златният ритон - 2010") и "Куба е музика" на режисьора на "Love.net" Илиян Джевелеков - с участието на Йорданка Христова.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay