Нова порция модерни градски легенди от Васил Георгиев

Котешки ърбън диаболизъм в 13 разказа

От миналата седмица на книжния пазар излезе третата книга на един от най-обещаващите съвременни български автори - Васил Георгиев. След силния му дебют с "Будистки плаж" през 2008 г. и сборника "Уличник" (2010), съставен от 167 описания на софийски улици, улички и булеварди, на дневен ред е нова порция къси разкази, събрани под общото заглавие "Деград".

 

В "Деград" са поместени 13 разказа, написани в интервала от 2008-а до 2010-а година. Всички те маршируват върху тънкия лед на битието, свободно от прокъсаните дрехи на коректността, благоприличието и фалшивия имидж. "Деград" е книга за разпадането на тази фалшива човешка личност, а разказите в нея убедително показват разсъблечените й противоречия – объркани, питащи и търсещи отговорите вътре, в неудобните за споделяне тъмни страни на духа.


По думите на Богдан Русев сборникът е "Ърбън-готика, Web 2.0-романтична комедия, градоустройствена есхатология, котешки диаболизъм, химическа вълшебна приказка, хладилен магически реализъм, comedie francaise, конституционална сатира, алтернативно злорадстване, метеорологичен бестиарий, финансова невинност, саркастичен маринизъм, легализация на глутеус максимус."

 

Официалното представяне на "Деград" ще бъде на 24 февруари, четвъртък, от 19.00 часа в софийския клуб Ginger, който се намира в подлеза на бул. "Фритьоф Нансен" и бул. "Васил Левски". Всички присъстващи ще имат възможност да се запознаят с автора Васил Георгиев и да получат автограф.

 

Васил Георгиев е роден през 1975 г. в София. Завършил юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски", той вече е Доктор по право в областта на правото на ЕС и работи като адвокат, подобно на Радослав Парушев. Има зад гърба си редица публикации в литературни и лайфстайл-издания, няколко авторитетни награди и номинации в конкурси.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay