След Варна и София Ищар ще пее и в Пловдив през лятото

Трета дата за концерт на Ищар

След Варна и София Ищар ще пее и в Пловдив през лятото

Световноизвестната етно певица Ищар ще изнесе в България три концерта, вместо планираните само два.

Поради големия интерес към гостуването на изпълнителката на тоталните хитове Last Kiss и C'est La Vie, освен предвидените дати за концерти на 3 юни в Летния театър във Варна и на 5 юни в зала 1 на НДК в София, Ищар ще зарадва българските си почитатели и на 6 юни в Античния театър в Пловдив.

 

Шоуто ще започне от 20.30 ч., а билети за него може да закупите от утре, 18 януари, в разпространителската мрежа на Eventim, магазини Germanos, Office 1, Пикадили и бензиностанции OMV, както и в книжарницата в Мол "Галерия Пловдив". До 20 февруари те ще бъдат на промоционални цени между 20 и 60 лв., след което ще поскъпнат с 10 лева - от 30 до 70 лв., в зависимост от сектора, който изберете. 

 

Името на Ищар Алабина нашумя през 2000 г. покрай дебютния й солов албум The Voice Of Alabina, но повечето от нас помнят, че преди да започне соло кариера тя бе вокалистка на едноименната култова етно формация Алабина, задължително звучаща от колоните на всяка уважаваща себе си дискотека през 90-те.

Парчето Habibi (Sawah) от третия й самостоятелен албум Je Sais d'où Je Viens (I know from where I come) също се превърна в безспорен хит и затвърди в световен мащаб специфичния стил на певицата, определян от повечето критици като ориенталски поп.

 

Повлияна от различните източни култури, Ищар Алабина съчетава в музиката си модерно денс звучене с традиционни ориенталски мелодии и фламенко ритми, характерни за европейското и африканското Средиземноморие.

Текстовете на песните й са крайно разнообразни - в началото на кариерата й са основно на френски език, но в последствие пее също на иврит, арабски, испански и английски. Нищо чудно за трите си изяви в България да подготви нещо и на български - ще разберем през юни, а до тогава ще се просълзяваме, слушайки изпълнението й на Horchat Hai Caliptus.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay