Как се става наркоман според автора на "Животът като липсваща лъжица"

Животът като липсваща лъжица

В рамките на Литературен салон Spirt & Spirit днес в пловдивския клуб Петното на Роршах ще гостува Иван Димитров, за да представи романа си "Животът като липсваща лъжица".

 

Книгата е дебютен роман за младия автор, дотук познат на читателите със своите разкази. С "Животът като липсваща лъжица" той не се стреми непременно да предизвика скандал, но би могъл да разколебае всеки, който мисли, че младите се занимават само с любов, учение и спорт.

 

Как се става наркоман?

Отговорът на Димитров е отчасти уличен, защото улицата присъства активно в романа, и отчасти литературен, заради литературните пристрастия на автора към Керуак, Бърджес, Кафка и много други. Романът има толкова общо с химните на Керуак, колкото и с кошмарите на Кафка. Кой пуши трева, познаваш ли наркомани, защо на улицата те поздравяват все безделници, а не уважавани хора в костюми, какъв живот водиш и докъде ще стигнеш? Светът разпитва героя на Димитров и го вкарва във "филма". Той трябва да внимава, да се пази от страха и самосъжалението, за да дочака любовта. Най-страшният грях, който бихме могли да извършим, е да отстъпим от своето желание. Тогава липсващата лъжица от "Матрицата" (There is no spoon...), лъжицата на фантазията, започва да се използва за зло.

 

Петното на Роршах се намира на ул. Йоаким Груев 36 в Пловдив. Началният час на представянето е 19.00 ч.

 

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay