Урок по танци с нестихващата енергичност на Cherry Poppin' Daddies

След Cherry Poppin' Daddies и потоп!

Ако сте се чудили защо напоследък суинг партитата са абсолютен култ, все повече ваши познати ходят на уроци по суинг танци, а момчетата от The Smugglers Collective вече далеч не са единствените, които ни предоставят този тип музика, то трябва да знаете, че отговорът бе в петък, 21 януари, в Парти център 4КМ и се казва Cherry Poppin' Daddies.

 

Музикантите първо възродиха суинга в Щатите, след това го въздигнаха до ниво мода, а през 2008-ма направиха такова шоу в България, че нямаше как втората им поява на родна сцена да се случи без дива еуфория и очакваща ги оформена суинг-субкултура, която включва, освен танците, специфични гангстерски костюми с шапки за мъжете и феерични рокли, подсилени с аксесоари в косите, за жените.

 

Стив Пери (вокалът) и останалите момчета от Орегон се появиха пред ококорените фенове след жизнерадостното подгряване от страна на Уикеда, които в продължение на час представиха най-силните си парчета, в леко преработен, суинг-вариант.

Публиката се почувства обединена и включена в обща пакост още преди появата на легендарните Чери - по време на изпълненията на Уикеда, под съпровода на самия Ерол, всички дружно викахме "Кольо? Кольо!", за да се покаже на сцената Кольо Гилъна от КГБ и да ни разпее още повече с задължителното си "и ето идва най-щастливият ден, когато ти ще си далеч от мен".

 

При предишното гостуване на Cherry Poppin' Daddies в София именно КГБ ги подгряваха, заедно с група Шкода, чийто вокал Сърмата Хари от настоящата формация Surmata Harry's Coptor Mix още тогава спечели симпатиите на Стив Пери и компания. Тогава той ги представи с видоизмененото име Marry Poppins Jedies и падна величествено на сцената. Този път Сиси Сърмата се беше подготвил със специална римувана реч, която постигна целите си - всички пляскахме като луди при първото светване на прожекторите над пълната с Чери Попин Дедис сцена. 

 

И танците започнаха.

Традиционен суинг, нетрадиционен такъв, лек пънк за пауър, повечко ска, по повод последния им албум и доволна доза енергичен рокендрол. "Drunk Daddy", "Dr. Bones", "Master and Slave", "Skaboy JFK", "Here Comes the Snake", "Soul Cadillac" и задължителната "Zoot Suit Riot" от едноименния им платинен албум, бяха парчетата, които раздвижиха най-силно феновете. В средата на сцената, в продължение на две песни дори се беше оформил кръгъл дансинг като в брейк-времената, където най-напредналите в суинга се изредиха да танцуват и да демонстрират уменията си.

 

След концерта, ако приемем, че това беше именно концерт, а не общ танц на 500 души в плен на Cherry Poppin' Daddys хипнозата от енергия, музика и позитивизъм, нямаше недоволни изражения. Членовете на бандата дадоха автографи на който сe престраши да поиска и не скриха, че отново в България са направили най-силното си шоу.

 

По време на целия концерт, освен Стив Пери, магнит за погледите беше и кийбордистът Дъстин Ланкър, които неуморно скачаше, почти не си затваряше устата и правеше най-безумни физиономии, а очите му се смееха с пламъка на Лудия шапкар от "Алиса в страната на чудесата". Именно той категорично отбеляза, че отново най-добрият концерт на Чери е този в София. Коментарът на новия им китарист, който за разлика от ветераните в бандата за пръв път посети България, пък бе ентусиазирано възхищение пред факта, че ние тук в България постоянно се забавляваме "hard".

 

Афтър партито беше в клуб Строежа, който е съорганизатор на концерта, а сутринта в 8 часа Чери попин дедис отлетяха за следващото си шоу в Мюнхен. След Германия те ще посетят далечна Австралия, а ние ще ги чакаме отново в България със стиснати палци и цветни спомени от 21 януари.

2 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay