Филмова студия за деца към “Ню Бояна Филм” обявява кастинг за млади таланти

Кастинг за деца актьори между 8 и 17 години

Филмова студия за деца към “Ню Бояна Филм” обявява кастинг за млади таланти


Киноцентърът "Ню Бояна Филм” и режисьорът Димитър Еленов, в партньорство със Столична община, организират филмова студия, която има за цел да открие и развива таланта на децата. Примамливо е и обещанието, че ще им се даде възможност за срещи със звезди от световен ранг.


Ръководител на проекта е Димитър Еленов, който е познат не само с режисьорската си дейност, но и като създател на поредица театрални студии. Първата - Бургаска студия, където са започнали развитието си редица известни български артисти, сред които са Рени Врангова, Светлана Янчева, Димитър Рачков и др.
Последната, към Народен театър "Иван Вазов”, през 2003-та реализира мега спектакъла "Кукувицата” с участието на над 40 деца актьори, които два сезона играят на една сцена заедно с Ваня Щерева, Христо Гърбов, Николай Урумов, Ванча Дойчева и Наум Шопов внук в главната детска роля.


Участниците в студията ще са разпределени в две групи - от 8 до12 и от 13 до 17. Студийниците ще имат възможност да работят в кино професиите пред и зад камерата, с известни и признати специалисти, сред които са проф. д-р Методи Танев – техника на говора, доц. Петя Стоилова – съвременни танцови техники, Наско Янакиев – екранен дизайн, Пламен Сомов,БАО – операторско майсторство, Чавдар Варийски-Чарли – филмов монтаж, Георги Мархолев (Sunrise) и Кен Хенсли (Uriah Heep) – музика. За подготовката по актьорско майсторство, разбира се, ще се погрижи самият Димитър Еленов.


Във връзка с новата студия той разкри, че голяма част от селектираните деца ще бъдат включени и в нов български игрален филм (копродукция между България, Турция и Америка), чийто снимки се очаква да започнат през лятото.


Кастингът за таланти между 8 и 17 години е на 29 и 30 януари в киноцентър Бояна и за целта кандидатите трябва да подготвят наизуст стихотворение по избор или къса проза.

113 10
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay