Хорхе Букай отново в България с нова книга

Разказвай с Хорхе!

Хорхе Букай отново в България с нова книга

Световноизвестният аржентински писател отново е на посещение в България, за да представи най-новата си книга "Разказвай с мен" .

 

За писателят може да се каже много. Автор е на повече от 20 книги, които са преведени в цял свят. Хорхе е един от най- четените писатели на нашето време, като през последните няколко години нашумя и в Европа.

 

Когато чух за първи път името му и попаднах на неговите разкази останах изумена. Как един напълно непознат човек може да разбере терзанията на душата ти и да ти даде съвет за това какво, как и с кого трябва да търсиш щастието си, любовта и себе си.

 

Нещото, което може би най-много грабва и поддържа пламъка на интереса у читателя е, че чрез разказите, писателят те кара сам да откриеш, това което търсиш, стига да бъдеш честен със самия себе си. Поуката от прочетеното не е еднаква за всички. Букай оставя впечатление, че те познава. Той е психиатър, психотерапевт и чак тогава писател.

 

"Нека ти разкажа", "Приказки за размисъл", "Писма за Клаудия", "Разчитай на мен", "20 крачки напред", "Да се обичаме с отворени очи", а сега и естественото продължение на "Нека ти разкажа" - "Разказвай с мен".

 

В първата книга Хорхе задава въпроса: "Какво трябва да направим, за да сме щастливи?" Според Букай, за да тръгнем по правилния път, трябва да си отговорим на следните въпроси: Кой съм? Къде отивам? С кого? Не бива пътят да определя кои сме ние, нито пък човекът, който ни придружава, да решава къде отиваме. По пътя трябва едновременно да се забавляваме и да се учим, да оценяваме това, което имаме, и без да преставаме да вярваме в себе си, да започваме отначало и по различен начин всеки път, когато се наложи.

 

В "Разказвай с мен" са минали двадесет години откакто Демиан - симпатичният герой от "Нека ти разкажа", е прекъснал контактите си с Дебелия - психотерапевта, който със своите истории го научи как да приема предизвикателствата в живота. Въпреки това, вече навлязъл в зряла възраст, героят изпада в криза. Бракът му не е сполучил и му се налага да тръгне по нов път. Професионално предизвикателство го кара да се премести в друга държава, отношенията в семейството му се объркват, а в живота му се появява специална жена. Демиан не може да забрави помощта, която психотерапевтът някога му е оказал, и чувства потребност да го открие, но този път ще трябва да се справи най-вече със собствени сили.

 

"Там се крие слабото ти място, Демиан — продължи Дебелия, — в предположението, че знаеш как ще приключат нещата, преди още да са започнали. Ние, хората, сме такива идиоти, че когато сгрешим в предвижданията си, страдаме повече, отколкото когато ни застигнат последствията от тях... Каква глупост! Ако можем да се откажем от суетното желание да познаваме бъдещето, пред очите ни ще се открие онова, което трябва да научим. Ще можем да се изправяме срещу хората и обстоятелствата без предразсъдъци. Ще знаем, че нищо не гарантира края на една история..."

 

Срещата с почитателите на автора в София ще се проведе на 7 юни от 18:30 в аула "Максима" в УАСГ. Входът е свободен. Хорхе Букай гостува за втори път в София по покана на издателство "Хермес."

 

Многобройните читатели на Букай ще имат шанс да се срещнат с него и в Пловдив - 8 юни, Бургас – 10 юни, както и в Стара Загора на 11 юни.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 28.11.2013|14:00
Това е един от най-любимите ми автори. Книгите му ми носят утеха, мотивация и вдъхновение. Мисля че и при другите хора е така, а това означава че писателят си е свършил добре работата.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay