Грешките, които допускаме при почистването на грима

Кои са те и как да ги избегнем?

Грешките, които допускаме при почистването на грима

Трябва  да бъдете еднакво внимателни както при нанасянето на грима, така и при неговото отстраняване. Всички полагаме големи усилия и влагаме средства, за да открием най-подходящия грим, но рядко се замисляме колко важни са и продуктите, които ни помагат да го премахнем.

Необходимо е да бъдете също толкова внимателни и безкомпромисни в грижата за лицето, когато премахвате грима си. Подбрали сме най-често допусканите грешки в дегримирането. Вижте кои са те, за да избегнете тяхното повтаряне.

1. Не оставяте памучните тампони да постоят върху лицето
Взимате памучния тампон, напоен с продукта, и веднага започвате да търкате свирепо лицето си? Грешка! Трябва да оставите тампона поне за 20-30 секунди, за да може продуктът да попие в зоната, която дегримирате. Това прави отстраняването на грима много по-лесно и по-безболезнено.

2. Използвате памук
Използвате ли обикновен памук, за да почистите лицето си? Памукът може да остави по лицето и очите ви фини фибри, които дразнят кожата. Най-добре е да използвате памучни тампони, които не оставят фибри, и почистват грима много по-бързо.

3. Не връзвате косата си
Изглежда доста очевидно, че при гримиране и дегримиране е много по-лесно, когато нямате коса върху лицето си, която да пречи на процеса. Истината е, че не всички жени връзват косата си и така само усложняват работата си неимоверно много. Една семпла опашка или кок вършат чудесна работа!

Грешките, които допускаме при почистването на грима

4. Използвате само мокри кърпи
Една от най-големите грешки, които жените допускат, е използването само и единствено на мокри кърпи, за да премахнат грима си. Някои дами смятат, че те са достатъчни и пропускат да измият лицето си след тях. След употребата на мокрите кърпи е задължително лицето да бъде измито с почистващ продукт. Мокрите кърпи махат грима, но не могат да ви отърват от другите замърсявания по лицето.

5. Натискате и търкате прекалено силно
Лоша идея е да търкате лицето си силно, докато махате грима си. Кожата ви ще почервенее и ще се раздразни. Дърпането и опъването на деликатната кожа може да ускори и появата на бръчки. Бъдете внимателни и не бързайте, за да не увредите кожата си.

6. Не премахвате грима преди лягане
Изморени сте, искате само да си легнете, но имате грим, който трябва да махнете. Решавате, че не е кой знае какво и си лягате с него. Голяма грешка! Гримът ще запуши порите ви и има опасност да се появят пъпки, черни точки и акне. Струва си да отделите 5 минути, за да почистите лицето си, нали?

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

2 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay