10-те най-често допускани грешки при летния грим

Грешките, които да избягваме за съвършен грим през летния сезон

10-те най-често допускани грешки при летния грим

Както всеки сезон, така и лятото носи със себе много преимущества, но и редица недостатъци за кожата - особено за тази на лицето ни. В стремежа си да подчертаем новия си тен и едновременно с това да се предпазим от вредните слънчеви лъчи и причинените от тях несъвършенства, полагаме неимоверни усилия да скрием лицето си под маска от грим.

Важно е да знаете, че дори и най-умелите гримьорки сред нас допускат някои основни грешки. Разберете кои са те и как да се предпазвате, за да получите по-ефикасен резултат в ежедневната грижа по макиажа си.

Разчитате единствено на гримове със слънцезащитен фактор
Дори целият ви арсенал от козметика да съдържа SPF, това няма да ви защити от вредните UVA и UVB слънчеви лъчи, без да използвате правилните продукти. Първа и основна стъпка при "гримовия” ритуал е поставянето на специализирания лечебен или регенериращ крем. Ако не употребявате подобни мазила, то тогава заложете на овлажняващите такива. Слънцезащитен продукт и последващите основа, фон дьо тен и коректор са съответно стъпки номер две и три, преди да започнете да "рисувате” по лицето си.

Използвате целогодишно една и съща палитра гримове
Всеки цвят кожа предполага и различна цветова гама от гримове. Това означава, че ако използвате определени козметични средства за разкрасяване на лицето през зимата, е време да ги замените с нови през най-топлия сезон. Заложете на тонове и нюанси, които да подхождат на тена ви, така че да не изглеждате отблъскващо навън.

10-те най-често допускани грешки при летния грим

Прекомерната употреба на бронзиращи пудри
Излишно е да наблягаме на това колко важно е бронзърът да отговаря на цвета на кожата ви. Имайте обаче предвид, че не всяка част от лицето е с еднаква пигментация. Нюансите варират, затова, вместо да нанасяте излишни количества на места, които се нуждаят от по-силно потъмняване, поставете от тези продукти единствено върху най-предразположените към слънчевите целувки части. А именно - носът, бузките, челото и шията.

Избягвате поставянето на основа като част от процеса на гримиране
Основата не е подходяща за ежедневна употреба, но това правило, както повечето, търпи изключения - особено през лятото. Причината е жегата, която буквално заличава следите от дори и най-професионално нанесения по-рано през деня грим. Без значение от типа кожа, мазна или суха, винаги ще имате изгода от функциите на "праймъра”, стига да подберете най-добре съответстващия на кожата ви продукт.  

10-те най-често допускани грешки при летния грим

Продукти от първа необходимост
Почистващите мокри кърпички и освежаващите спрейове за лице са задължитени артикули от куфарчето с гримове - без значение дали става въпрос за дневен, или вечерен макиаж. Те може да ви предпазят от нежеланото омазняване на кожата в горещите часове, както и да освежат грима ви бързо и лесно.

Животът без пудра е несъвършен 
Дори и да сте най-върлите привърженички на пудрата като средство, прикриващо несъвършенствата по кожата, ще трябва да се сбогувате с нея. Поне за през лятото и през горещите дни на есента. Нанасянето на прозрачна пудра е позволено, но единствено ако се използва в умерени количества. По възможност заложете на течните и кремоообразни продукти, които ще подготвят кожата ви за есенното завръщане към пудрата.

Не овлажнявате и ексфолирате кожата си достатъчно
С колкото и професионални гримьорски умения да се славите сред приятелките си, сухата и непочистена кожа никога няма да е пример за изящен грим. Независимо дали ще заложите на купешки, или домашни продукти за отърваване от мъртвите клетки по лицето си, следвайте всяка стъпка последователно и с точност. Не забравяйте да хидратирате добре кожата след третирането ѝ с ексфолианти. Прилагайте тази процедура поне веднъж седмично. Освен всичко друго, тя помага и за запазването на по-дълготраен тен.

10-те най-често допускани грешки при летния грим

Тествате новите сенки на неправилните места
Противно на това, което ни учат специалистите, вътрешната страна на китката съвсем не е най-подходящото място да изпробване на нов продукт. Цветът на кожата на ръцете ни е подложен на редица промени, вследствие на различни физически и физиологични фактори. Освен това тази част от ръката може да варира с един до два тона от тази на лицето и в повечето случаи е по-тъмна.

Забравяте за шията си
Шията е тази част от тялото, на която трябва да обърнете същото количество внимание, каквото отделяме и на лицето си при гримиране. Това е важи с пълна сила най-вече за летния сезон. Нанасянето на всякакви замаскиращи средства - основа, фон дьо тен, овлажнител, ВВ или СС кремове - е задължително. Постарайте се да разнесете получените цветове добре по линията на челюстта, за да разсеете илюзията за маска на лицето си.

Прекомерното излагане на слънце
Без значение дали сте се заровили в прегръдките на морския пясък, или се наслаждавате на коктейл (и на красивите мъже) около басейна, не забравяйте, че е вредно да прекарвате целия ден на открито. Освен това, ако сте решили да отделите време за грим преди плажа, то се постарайте крайният резултат да не ви отвежда направо във вечерната дискотека. Използвайте водоустойчиви продукти и, разбира се, препоръките от първа точка.

За още съвети за изящен грим посетете Jenite.bg във Facebook.

4 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



5
Не е посочен 15.07.2014|16:56
МНого трябва да се внимава наистина,грешките в грима са много.
4
Не е посочен 14.07.2014|17:34
Ами не го прави , това е голяма грешка
3
Не е посочен 14.07.2014|17:34
Много трябва да се внимава , с грима
2
Не е посочен 14.07.2014|17:14
Най-често пропускам да хидратирам кожата си.
1
Не е посочен 14.07.2014|17:13
Много полезна статия,да си призная и аз правя тези пропуски.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay