5 основни техники за гримиране

Всяка жена трябва да ги знае

5 основни техники за гримиране

Вече има толкова много различни гримове, че е трудно да се научим да правим всички. Има няколко основни техники за гримиране обаче, които ще направят живота ни малко по-лесен. Ето няколко козметични трика за всички жени.

Вертикална техника

5 основни техники за гримиране

Тази техника е подходяща за малки или средни очи, тъй като ги кара да изглеждат по-големи. Можете да използвате този трик както за вечерен грим, така и за ежедневен. Трябва много внимателно да подбирате цветовете при тази техника. При ежедневен грим е препоръчително да използвате нюанси на един цвят. Ако пък ще си правите вечерен грим, не се притеснявайте да експериментирате с цветовете. Само не забравяйте едно нещо: тъмните нюанси трябва да се слагат във външната част на окото.

Хоризонтална техника

5 основни техники за гримиране

Тази техника е истински дар за жените с кръгли и изпъкнали очи. Сенките се нанасят хоризонтално, което кара очите да изглеждат по-удължените, с формата на бадеми. Може да използвате молив или очна линия, за да подчертаете контура на окото.

Класическа техника

5 основни техники за гримиране

Тя съчетава хоризонталната и вертикалната и сенките се нанасят и в двете посоки. Тази техника се прилага с един цвят сенки.

Техника с молив за очи

5 основни техники за гримиране

С тази техника можете да коригирате формата на почти всички видове очи. Трябва да очертаете както клепачите отгоре, така и долната линия на окото. Четката, с която ще нансяте сенките, трябва да бъде плоска и твърда. Също така може да използвате и очна линия.

Опушен грим

5 основни техники за гримиране

Основната цел на този грим е да създаде страхотен опушен ефект и трябва да обърнете специално внимание на прехода от един отенък към друг. Опушеният грим също е подходящ и за вечерен и за ежедневен. При ежедневния опушен грим използвайте меки цветове. Ако ще правите вечерен опушен грим използвайте черно и тъмни цветове, за да изглежда по-драматично. Още едно правило: при опушен грим на очите, устните трябва да са в неутрален цвят.  

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

5 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay