Да се събудиш хомосексуалист

Тази седмица разбрахме за два такива случая след инцидент

Да се събудиш хомосексуалист

Вчера световните таблоиди ни разказаха за странния случай с Вики Салмън. Тя не е като Бенджамин Бътън - нейният живот не върви в противоположна посока, но след като е била в смъртна опасност, 36-годишната майка на две деца се събужда от кома с противоположна сексуална ориентация.

"Никога преди това не съм имала гей наклонности. И изведнъж се превърнах в напълно оформена лесбийка" - чуди се на промяната Вики. "Бях луда по мъжете и дори във вечерта на пожара бях на среща с мъж!" След това нещо в жилището ѝ пламнало, тя изпаднала в кома от вдишване на дима и след 16-дневна битка за живота си се събудила с нов пожар в гърдите - любовта към жени. Вече не искала и да чуе за противоположния пол, не понасяла мисълта за близост с мъже, макар че преди инцидента била спала с 20-ина и никога - с дама.

Сега обаче Вики има връзка, която отговаря на променените ѝ предпочитания. Познавала е избраничката си още отпреди Големия взрив в живота си, но тогава са били само приятелки.

"Бях отседнала при бивш приятел, защото всичко ми изгоря при пожара, а Джули идваше да ме вижда. Разбрах, че започвам да изпитвам все по-силни чувства към нея, тъй като се вълнувах да я видя. След около два месеца бяхме на барбекю. Започнахме да се целуваме, но всички казваха, че това е, защото сме пияни. А аз наистина имах чувства към нея."

"На сутринта тя си тръгна и започнах да ѝ пиша съобщения, в които разкривах как се чувствам. Борех се със себе си, защото се притеснявах да не я изгубя като приятелка и че всичко това не е правилно. Но не можех да спра."

Смелостта и откровеността на Вики в крайна сметка са били възнаградени. С Джули са двойка вече от седем месеца и искат да сключат брак в бъдеще, въпреки че повечето хора не одобряват връзката им. "Баща ми смята, че това е просто фаза, през която минавам, но аз не желая да имам гадже-мъж до края на живота си... Казвам на Джули: "Сякаш си ме посипала с любовен прашец!"

Да се събудиш хомосексуалист       Да се събудиш хомосексуалист

Всичко това естествено ни напомни за много подобната история на 26-годишния Крис Бърч, който от ръгбист стана фризьор. Тази седмица BBC излъчи документален филм специално за него.

През 2011 Крис получава удар по време на тренировка и цялото му семейство е обезпокоено, че това завинаги ще преобърне живота му. Никой обаче не предполага точно в каква насока. Когато се събужда от упойката, Крис съобщава, че вече се чувства гей.

"Звучи странно, но когато се опомних, веднага се почувствах различен." И започва да променя всички аспекти на съществуването си, един по един.

Разделя се с приятелката, за която е бил сгоден. Сега има връзка с Джак, за когото казва: "Мисля, че съм по-щастлив от всякога, така че не съжалявам за инцидента!". Крис започва да се вълнува повече от външния си вид, сваля килограми, сменя голата глава с по-дълга коса, изрусява част от нея. Намразва спорта, доскучава му работата в банка, с която се занимава преди злополуката и реваша да стане фризьор. 

"Когато се събудих, вече не ме интересуваха жени. Определено бях гей. Никога преди това не съм се чувствал привлечен от мъж - дори никога не съм имал приятели гейове. Но не ме интересуваше какъв съм бил преди това, исках да съм верен на чувствата си" - обяснява Крис. Добавя, че се е консултирал с невролог и според доктора било вероятно всичко това да се дължи на различна част от мозъка му, която се е отворила при удара.

Дали всеки хетеросексуален не носи такова затворено "килерче" от хомосексуалност в главата си?

13 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



14
Не е посочен 29.01.2013|14:46
"Когато се събужда от упойката, Крис съобщава, че вече се чувства гей." - хахахахахах, събудил се и вече бил гей, ама вие сериозни ли сте
13
Не е посочен 25.04.2012|12:15
доста неразбираема е според мен тази статия
12
Не е посочен 23.04.2012|10:26
крила го е до този момент и сега е намерила причина за си го признае
11
Не е посочен 23.04.2012|09:03
ако има такава опасност-дано никога не ми се случва!!
10
Не е посочен 21.04.2012|14:43
при мен няма такава опасност :)
9
Не е посочен 21.04.2012|14:39
8
Не е посочен 21.04.2012|14:30
нека хората да се обичат , това е най- важното
7
Не е посочен 21.04.2012|14:23
И аз така мисля. Но в крайна сметка щом са щастливи няма значение :)
6
Не е посочен 21.04.2012|14:19
малко не я разбирам тази статия :)
5
Не е посочен 21.04.2012|14:05
Да или са си помислили, че така или иначе ще се мре и понеже не се знае точно колко скоро по-добре да се възползват от възможността да осъществят мечтите и желанията си, защото животът е кратък.Другата хипотеза с объркване в мозъка също е вероятна, но кой знае....
4
Не е посочен 21.04.2012|14:03
Нещо не ми се вярва много. според мен те и преди да си били такива, просто инцидента или им е отключил наклонностите или просто са го използвали за претекст.
3
Не е посочен 21.04.2012|14:03
Най вероятно носи, но аз искрено се надявам това килерче да си остане затворено, само това остава да стана и лесбийка, ужас.
2
Не е посочен 21.04.2012|13:58
Странно - тази е станала лесбийка след пожар, а другата - от какво?
1
Не е посочен 21.04.2012|13:58
хаха , егати статията :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay