Депресия след секс при някои жени?

Някои жени плачат след секс?

Австралийски учени от Куинсландския университет и техни американски колеги от университета в Юта установили, че всяка трета жена страда от синдрома на тъга след секса.

 

Явлението е известно в англоговорящия свят като "sex blues" (сексуална тъга), а науката предпочита да го определя като посткоитален синдром. Това е общото чувство на меланхолия, депресия и потиснатост, което се проявява при някои жени след половия акт. Тези настроения обикновено не са свързани с качеството на сексуалното сношение, научихме от БТА.

 

Учените анкетирали група от 200 млади жени и при 32,9 от тях били констатирани случаи на "сексуална тъга". Кризата понякога се изразява с плач и трае няколко минути, за разлика от друг по-продължителен синдром, който идва след раждането на дете. Появата на посткоиталната депресия е все още неразгадано явление. Интересното в случая е, че тя се проявява със същата честота и при уравновесени жени с пълноценен емоционален и полов живот.

 

Ние от своя страна нямаме търпение да научим на какво се дължи този синдром. Не защото страдаме от него, напротив, просто да знаем как да се предпазим.

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Две блондинки си говорят: -Муцка, винаги изглеждаш много добре. Стегната. Стройна. Как го правиш - попитала едната блондинка? -Занимавам се с народни танци. -Ау-у, колко интересно! И какви танци...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Любовта не е в другия, тя е в нас самите - ние я събуждаме. Но за да я събудим, се нуждаем от...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти