Бисквитките с шоколадов чипс са истинска класика. Както ви обещахме в Instagram, днес ще споделим с вас тази вкусна и ароматна рецепта. Пригответе си масло и много шоколадови парченца и да започваме!
Необходими продукти:
100 г краве масло
1/2 ч.ч. бяла кристална захар
1/2 ч.ч. кафява захар
Едно яйце
Ванилова есенция/щипка ванилия на прах
300 г брашно
1 с.л. царевично нишесте
1/2 ч.л. сода
Щипка сол
Шоколадови парченца (колкото повече, толкова по-добре)
Начин на приготвяне:
В дълбока купа поставете маслото и двата вида захар. Смесете продуктите с шпатула като притискате маслото по стените на купата. След като се смесят идва време да добавите яйцето. Смесете добре.
Пресейте брашното директно в купата, добавете царевичното нишесте, содата и солта. Разбъркайте отново до получаването на хомогенна смес. След това добавете шоколадовите парченца и разбъркайте отново.
Оформете топчета, равняващи се на две супеи лъжици от сместа. Посатвете в тава с хартия за печене или силиконова подложка като оставите по няколко сантиметра разстояние между отделните топчета. Приберете тавата в хладилник за един час.
След като топчетата са се охладили достатъчно можете да преминете към печенето. Поставете тавата в предварително загрята фурна на 170 градуса и изпечете бисквитите за около 12-15 минути. Не се притеснявайте да ги извадите, докато са все още леко меки. Те ще се втвърдят впоследствие.
Оставете ги да се охладят в тавата за десетина минути!
Един съвет: След като извадите охладените топчета от хладилника, можете да поставите част от тях в подходящи пликчета и да ги замразите във фризера. Така ще имате сладки за екстремни случаи. Дамо трябва да ги извадите, да изчакате 20 минути и след това да ги изпечете във фурната.
Да ви е сладко!
1 | 0 |