Вкусна обърната торта с цитруси

Вкусна обърната торта с цитруси

Въпреки че вече е пролет, времето навън е по-скоро зимно, затова ще ви предложим рецепта за торта с цитруси, които сме свикнали да хапваме през зимата. Ето как да я приготвите:

Необходими продукти: 

За топинга от плодове:

спрей за готвене

4-5 броя цитрусови плодове

1/2 ч. захар

4 с. л. масло

За тортата:

1 1/2 ч. брашно

1 ч. л. бакпулвер

1/2 ч. л. сол

1/2 ч. масло

1/2 ч. захар

1/4 ч. кафява захар

1 1/2 ч. л. мащерка

кората на 1 портокал

2 големи яйца

1 с. л. ванилов екстракт

3/4 ч. мътеница

Вкусна обърната торта с цитруси

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Напръскайте форма за торта със спрей за готвене и сложете хартия за печене. Нарежте плодовете на филийки и махнете кората.

В малка купа смесете захарта и разтопеното масло. Изсипете на дъното на подготвената тава и разпределете на равномерен слой. Подредете плодовете отгоре, като се застъпват леко, така че дъното да е напълно покрито.

В средна купа смесете брашното, бакпулвера и солта. 

В голяма купа с помощта на ръчен миксер разбийте маслото, захарите, мащерката и портокаловата кора, докато станат леки и пухкави. Добавете яйцта, едно по едно, като разбивате добре след всяко. Добавете и ванилията. Добавете сухите съставки и разбийте. Добавете мътеницата и разбийте отново, докато всичко се смеси добре. Изсипете тестото върху подредените плодове и внимателно разпределете на равномерен слой.

Печете, докато клечка за зъби, поставена в средата, излезе чиста, 35 до 40 минути. Оставете да се охлади 10 до 15 минути, след това обърнете върху чиния за сервиране. Оставете да се охлади напълно.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay