Утре е Хелоуин и може да направите един много интересен десерт- шоколадови мишки. А дали са отвратителни или вкусни, вие ще решите...
Необходими продукти:
85 грама крема сирене
2 с. л. масло
1 ч. пудра захар
100 грама шоколад, разтопен
2 кръгли шоколадови блата за торта
120 грама бял шоколад
200 грама черен шоколад
1/2 ч. печени тиквени семки
12 броя кафяви или черни издължени желирани бонбони (за опашките на мишките)
Начин на приготвяне:
В голяма купа разбийте крема сиренето с маслото, 1/2 чаша от захарта и разтопения шоколад. Натрошете 1 1/2 от блатовете и разбийте с миксера на ниска скорост.
Оформете мишките, като направите овални форми от сместа и леко издърпайте от едната страна, за нослетата на мишките.
Наредете мишките в тава, в която сте сложили хартия за печене. Сложете по една клечка за зъби на мястото, на което ще бъдат опашките и сложете в хладилника за 30 минути.
Загрейте фурната на 200 градуса. Натрошете останалия блат за торта и разстелете върху хартия за печене, в една тава. Печете около 30 минути, като разбърквате от време на време.
Разтопете белия и черния шоколад заедно в една купа в микровълновата. Вземете мишките и ги потопете в шоколада, като ги държите за клечките за зъби. След това ги потопете в трохите, за да полепнат добре навсякъде. Накрая сложете по 2 тиквени семки за уши и ги върнете в хладилника.
Смесете останалата захар с вода. Изсипете сместа в едно пликче, отрежете ръбчето и направете очите на мишките с тази глазура.
Махнете клечките за зъби и сложете по един бонбон за опашка.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |