Вкусът на Италия: Торта с рикота и лимончело

Вкусът на Италия: Торта с рикота и лимончело

Лимончело е италиански сладък ликьор, който е на основата на лимонов сок. Истинското лимончело се прави със сок от лимони от Соренто, но можете лесно да го направите вкъщи с лимонени кори, алкохол, вода и захар. Ще ви предложим рецепта за торта с лимончето и вкусното сирене Рикота. 

Необходими продукти: 

3/4 ч. масло

1 1/2 ч. захар

около 400 грама рикота

3 големи яйца

1/2 ч. лимончело

1 ч. л. лимонова кора

1 ч. л. ванилия

1 1/2 ч. брашно

1 ч. л. бакпулвер

1 ч. л. сода за хляб 

1/2 ч. л. сол

За глазурата:

1/2 ч. масло

200 грама крема сирене

4 ч. пудра захар

2 с. л. лимончело

1 ч. л. кора от лимон

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Пригответе две кръгли тавички и сложете хартия за печене в тях. 

Разбийте маслото и захарта с миксера. Добавете рикотата и разбийте пак. Добавете яйцата, лимончелото, лимоновата кора, ванилията.

В отделна купа смесете брашното, бакпулвера, содата и солта. 

Добавете сухите към мокрите съставки и разбъркайте. 

Изсипете сместа в тавичките и печете около 30-35 минути, като проверявате с клечка за зъби. 

Когато блатовете са готови, оставете ги да изстинат. 

В голяма купа разбъркайте маслото и крема сиренето. Добавете пудрата захар, лимончелото и лимоновата кора. Разбъркайте добре. 

Сглобете тортата, като слагате блат- крем- блат и накрая крем. 

Можете да поръсите с настъргана кора от лимон. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay