Лесна торта цифра

Ако някой ваш близък скоро има рожден ден и искате да го изненадате с торта, опитайте да му направите торта цифра. Вероятно си мислите, че няма как да изрежете блатовете във формата на цифра и да се получи добре, но всъщност е по-лесно, отколкото си мислите. Просто изрежете шаблон от картон с цифрите, които са ви необходими и следвайте рецептата. 

Лесна торта цифра PARKER FEIERBACH/NUMBER CAKE

Необходими продукти:

2 кутии смес за блатове за торта

1 1/2 ч. масло

6 ч. пудра захар

3/4 ч. какао на прах

1 ч. л. ванилия 

щипка сол 

различни видове шоколад, бонбони и плодове за декорация

Начин на приготвяне:

Включете фурната на 180 градуса, за да загрява. Пригответе сместа, според указанията на кутията. Когато сместа е готова, изсипете я в тавичка, върху хартия за печене, и печете около 25-30 минути, като проверявате с клечка за зъби дали е готова. Когато блатът или блатовете са изпечени, оставете ги да изстинат.

В голяма купа с помощта на миксер разбийте маслото. Добавете пудрата захар и разбийте, докато се комбинират, след това добавете какаото на прах, ванилията и солта и разбийте добре.

Когато блатовете са добре изстинали, сложете ги върху дъска за рязане, а отгоре сложете шаблона. Изрежете с помощта на назъбен нож. 

Лесна торта цифра PARKER FEIERBACH/NUMBER CAKE

Лесна торта цифра PARKER FEIERBACH/NUMBER CAKE

Сглобете тортата, като намажете първия блат с маслен крем, а отгоре сложите другия блат. По желание можете да измажете цялата торта с крем, а след това я украсете с бонбони, шоколад и плодове. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay