Маслен кейк с кафе

Маслен кейк с кафе

Този есенен кейк е любима закуска за всеки гост. Нямаме търпение да му се насладим в команията на близки хора в топлия и уютен хол.

Необходими продукти:

Блат:

1 чаша несолено масло

1 чаша захар

2 яйца

2 чаши универсално брашно

1 чаена лъжичка сода бикарбонат

1 чаена лъжичка бакпулвер

½ чаена лъжичка готварска сол

1 чаена лъжичка ванилов екстракт

1 чаша мътеница

Топинг:

⅓ чаша кафява захар

⅓ чаша бяла захар

1 чаена лъжичка канела

1 чаша орехи (или пекан), едро нарязани

Маслен кейк с кафе

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 160 градуса.

Разбъркайте заедно съставките за топинга в малка купа, докато се смесят. ЗОставете на страна.

Разбийте маслото и захарта на средна скорост с миксер, докато получите пухкава смес. Добавете яйца едно по дно като разбурквате след всяко.

Пресейте заедно брашното и следващите 3 съставки; добавете към маслената смес последователно с мътеница, започвайки и завършвайки с брашнена смес. Разбийте на ниска скорост само докато се смеси след всяко добавяне. Добавете ванилията. Изсипете тестото в намаслена тава и поръсете с топинга. Повторете и поръсете останалия топинг.

Печете на 160 градуса за 35-40 минути или докато дървена клечка, поставена в центъра, излезе суха. Оставете да изстине 20 минути преди сервиране.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay