Този есенен кейк е любима закуска за всеки гост. Нямаме търпение да му се насладим в команията на близки хора в топлия и уютен хол.
Необходими продукти:
Блат:
1 чаша несолено масло
1 чаша захар
2 яйца
2 чаши универсално брашно
1 чаена лъжичка сода бикарбонат
1 чаена лъжичка бакпулвер
½ чаена лъжичка готварска сол
1 чаена лъжичка ванилов екстракт
1 чаша мътеница
Топинг:
⅓ чаша кафява захар
⅓ чаша бяла захар
1 чаена лъжичка канела
1 чаша орехи (или пекан), едро нарязани
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 160 градуса.
Разбъркайте заедно съставките за топинга в малка купа, докато се смесят. ЗОставете на страна.
Разбийте маслото и захарта на средна скорост с миксер, докато получите пухкава смес. Добавете яйца едно по дно като разбурквате след всяко.
Пресейте заедно брашното и следващите 3 съставки; добавете към маслената смес последователно с мътеница, започвайки и завършвайки с брашнена смес. Разбийте на ниска скорост само докато се смеси след всяко добавяне. Добавете ванилията. Изсипете тестото в намаслена тава и поръсете с топинга. Повторете и поръсете останалия топинг.
Печете на 160 градуса за 35-40 минути или докато дървена клечка, поставена в центъра, излезе суха. Оставете да изстине 20 минути преди сервиране.
0 | 0 |