Това е един супер вкусен и свеж десерт. Ето как да го приготвите:
Необходими продукти:
1 тесто за пай
8 жълтъка
3/4 ч. захар
1/2 ч. царевично нишесте
1/2 ч. л. сол
2 ч. мляко
1 консерва подсладено кокосово мляко
2 ч. л. ванилия
3 с. л. масло
За топинга:
1 ч. сметана
1/4 ч. л. ванилия
1/4 ч. пудра захар
1/2 ч. кокосови стърготини
Начин на приготвяне:
Разточете тестото. Сложете го в тава, така че тестото леко да излиза от тавата. Сложете го в хладилника за 30 минути или във фризера за 10.
Сложете някаква тежест върху тестото и го печете около 30 минути.
След това махнете тежестите и печете още 20 минути, до златисто.
Оставете да изстине.
В малка купа разбийте жълтъците със захарта, нишестето и солта.
Затоплете млякото, кокосовото мляко и ванилията. След като кипне, бавно добавете сместа от жълтъците. Оставете на котлона за 2-3 минути, като бъркате непрекъснато.
Махнете от котлона, прецедете сместа и добавете маслото. Сложете в хладилника да се охлади напълно.
Направете сметаната: Разбийте сметаната, пудрата захар и ванилията. Разбийте с миксер.
Изсипете готовия крем върху изпеченото тесто, загладете го добре. Отгоре сложете сметаната и поръсете с кокосови стърготини. Охладете и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 1 |