Най-добрите места за вашата зимна почивка

Топ 5: Дестинация "Зима"

Вероятно вече сте избрали къде да прекарате новогодишните празници, но ако все още нямате решение – ще ви улесним. Сред всички пердложения за вълшебно посрещане на Коледа и Нова година, си струва да се доверите точно на тези и то не за друго, а защото са изпитани, харесвани и ежегодно посещавани от милиони туристи от цял свят.

Следващите пет дестинации са най-предпочитаните места за пътуване и почивка през зимата. И, сигурни сме, всяко едно от тях може да ви стане любимо без много-много да планирате. Просто пригответе куфара и потърсете билет – туроператорите все още предлагат промоционални оферти, особено за по-далечните дестинации.


Канада



Всички знаят, че Канада има своите свирепи зими, но малко хора в България са запознати с факта, че именно в северноамериканската страна са едни от най-високите и красиви планини, а любителите на зимните спортове ще полудеят от радост върху стотиците дълги и живописни писти. Канада е и абсолютният фаворит сред тези, които обичат зимата и типичните празнични картини от детството ни. Там, за разлика от тук, няма вариант снегът да липсва, дори обикновено е малко в повече. Коледа и Нова година се празнуват по стари обичаи и всяка година е повече от приказно! Остава ви да съберете семейния съвет, да се поинтересувате как се случват интервютата в канадското посолство, да вземете туристическата си виза и да опаковате ските, кънките или сноуборда си – за най-невероятно зимно приключение в живота си.

Швейцария|



Швейцарските Алпи. Има ли нужда от повече? Това сякаш е родното място на зимата и едва ли се нуждаете от още много, за да се убедите, че това е една от най-посещаваните дестинации за милиони туристи от целия свят. Освен това, Швейцария е само на 3000 км. от България, което само улеснява избора ви. Седмична почивка в тризвезден хотел сред върховете на границата на Швейцария и Италия, например, ще ви струва около 600 евро, пътят с кола е не повече от 100 евро на човек, ако комбинирате с приятели или сте цялото семейство. Достъпно приключение, което ще помните поне до следващата Коледа, когато със сигурност ще поискате отново да се върнете.

Колорадо, САЩ



В сърцето на американските Скалисти планини, Колорадо е абсолютният зимен рай с много, ама много сняг. И още повече запалени фенове на зимните спортове. Инфраструктурата на мястото е толкова добре разработена, че имате усещането, че всяко малко градче в района има свои собствен ски курорт. Цените в Колорадо ще ви изненадат, след като заради глобалната финансова криза са паднали с над 40 процента. Хубавата новина е, че в Скалистите планини сезонът продължава чак до средата на април.

Австралия




Да, Австралия е една от най-отдалечените точки от България, но несъмнено е незаменимо място за прекарване на новогодишните празници. Тя е рай за всички онези, за които няма нищо по-хубаво от коледни звънчета, настигали ви директно на горещия пясък, докато се излежавате по бикини. Звучи неустоимо, нали? Тъй като австралийците изживяват своята зима през юни, юли и август, сега е моментът вие да сменитие българския студ с океанската екзотика, приключения и слънце, слънце, слънце... Защо тази година да не посрещнете дядо Коледа на сърф?

Ирландия



Повечето българи не са свикнали да гледат на Ирландия като на подходяща зимна дестинация, но всъщност тя е точно такава. Вековни традиции и съвършено блоустройство ще превърнат почивката ви в британската страна в чудно изживяване. Коледа може да придобие приказно измерение в някоя типична кръчма, където с часове да се наслаждавате на пухкавия сняг, отпивайки от чашата с кехлибарено уиски. Дъблин е близък и достъпен, а предложения от български туристически агенции за пътуване в тази посока – не липсват. Потърсете най-доброто за вас, все още имате достатъчно време да предизвикате празниците.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 30.11.2010|15:21
Ужас, мноооооого ми се допътува, прекрасни снимки!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay