Евтини дестинации за скъпи спомени

Човекът е човек, когато е на път

Всички ние имаме своята Голяма мечта – нещо, което сме си обещали да направим, но в настоящия момент не е възможно. За някои хора това е свързано с пътуване, независимо до кой континент, или в коя държава ще бъде то. Светът е голям и възможности дебнат отвсякъде.

 

Стига да имате желание, може да започнете символична обиколка на непосетените от вас места, да речем – в Европа, още от другия месец. Има няколко евтини европейски града, които не са сред най-известните туристически дестинации, но определено имат какво да предложат на своите посетители. Важно е да прецените кой град ще ви даде най-много за парите, които ще вложите в своето пътуване. В по-малките европейски градчета ще имате възможност да посетите множество интересни места, без да изхарчите всичките си спестявания за тази цел.

 

И ако си мислите, че сега не е подходящ момент за пътуване, напротив – точно сега е! Както нашата държава преминава през криза, така и останалите страни в Европа имат финансови затруднения. Ето защо, цените на всички услуги за туристи са намалени драстично, а почивката ви щеше да струва двойно повече, ако бяхте тръгнали на път миналата година по това време.

 

Тъй като половината от забавлението по време на почивката е свързано с местния начин на живот (традиционни ястия, магазини, културни мероприятия), то ще ви предложим да посетите един град, в който има от всичко по малко.

 

Краков, Полша

Ако искате да пътувате до малък град, в който обаче ще имате много неща за разглеждане и правене, то това е Краков. Едно от най-популярните места в полския град е замъкът Вавел, който е бил главна резиденция на полските владетели в периода 1038-1596 година. Той разкрива величието на държавата и със сигурност посещението на подобна историческа забележителност ще ви развълнува. Обиколката струва 4$, а в неделя разглеждането е безплатно. Градчето е пълно с ресторанти, в които може да опитате традиционни полски ястия – например бигос (задушено зеле с месо и зеленчуци). Освен това, улиците на Краков предлагат разнообразие от уютни кафенета и малки магазинчета, където може да срещнете хора на изкуството, или просто да опознаете духа на Полша. Във всички заведения се предлага чуждестранна и местна кухня, и то на приемлива цена – от 3$ до 20$.

 

Местата, които си струва да посетите в Краков, са разположени близо едно друго, така че няма да ви се наложи да заплащате транспорт. Въпреки че е малък, градът ще ви приюти и ще ви предложи една незабравима ваканция, без да оставите всичките си пари в него.

 

Има и други евтини европейски градове, които може да посетите, но не забравяйте да си вземете магнитче за спомен. То ще ви кара да си мечтаете отново да сте на път. Ами тогава просто си изберете дестинация, опаковайте багажа и дим да ви няма!

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay