Обиколка около...Луната?

Пътуване от друго измерение

Пътуване до Луната и обратно вече не толкова невъзможно, колкото ни се струваше преди, тъй като много компании вземат на сериозно космоса, като туристическа дестинация.

 

"Virgin Galactic" обявиха, че скоро ще организират редовни туристически полети около Земята, но от " Space Adventures" са решили да направят по-смела крачка като от известно време говорят официално за пътуване около Луната.

 

От компанията твърдят, че полета ще трае около една седмица и ще даде възможността на пътниците да видят "тъмната страна на Луната" на около 65 мили (105км.) от повърхността на планетата.

 

"Space Adventures" до сега са изпратили 7 туриста до Международната космическа станция, като космическите им пътувания започнаха на 28 април 2001г. На този ден Денис Тито стана първият космически турист в света.

 

Настрана от факта, че цената на билета е 9-цифрена, компанията вече е подписала договор с първия си пътник, който буквално иска да отведе половинката си до Луната. В официалното изявление президентът Том Шели, споделя, че очаква втори клиент да подпише договор с тях, за да стартират проекта. Така мисията до Луната ще може да бъде изпълнена от 3 до 5 години.

 

"Трябва да подпишем още един договор, за да придвижим мисията напред. Но сме убедени, че ще ви съобщим за мисията по-късно тази година."

 

Ако някой от вас може да си позволи пътуване от друго измерение и извън пределите на Планетата, можете да се свържете с "Space Adventures" тук.

 

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay