Салман Рушди и 13-те книги

Салман Рушди и 13-те книги

Салман Рушди и 13-те книги

Известният писател Салман Рушди избра 13 признати американски романа, които да бъдат поставени в стаите на гостите на хотел в Манхатън.

 

Standard Hotel в Манхатън може да предлага телевизия с високо качество и iPod в стаите за удобството на своите гости, но досега за четене се разполагаше само Библията.

 

От следващата седмица обаче посетителите на хотела ще могат да се възползват от една от 13-те книги, избрани от Салман Рушди, която ще бъде оставена в стаята им.

 

Инициативата съвпада с едноседмичния международен литературен фестивал "World Voices", организиран от литературната и защитаваща човешките права мрежа PEN.

 

Салман Рушди е председател на тазгодишния фестивал на PEN, който се провежда в самия хотел в Манхатън и на още няколко места в града, и събира повече от 100 писатели от 40 националности.

 

Книгите, предоставени на хотела, ще бъдат втора употреба, дарени от организация, която събира средства за болни от СПИН и бездомни хора.

 

Рушди, който е родом от Индия, но живее във Великобритания, е направил списък с 13 класически литературни произведения, които включват:

 

"Стръкчета трева" на Уолт Уитман, "Врява и безумство" на Уилям Фокнър, "Великият Гетсби" на Ф.Скот Фицджералд, "Събрани съчинения" от Еудора Уелти, "The Complete Stories" на Бърнард Меламъд, "Хумболтовият дар" от Сол Белоу, "Синдромът Портной" на Филип Рот, "Everything That Rises Must Converge" на Фланъри О'Конър, "Кланица 5" - Кърт Вонегът, "V.” на Томас Пинчън, "Параграф 22" от Джоузеф Хелър, "Възлюбена" на Тони Морисън и "The Amazing Adventures of Kavalier & Clay" на Майкъл Шейбон.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay