Филмите с най-добри локации

Оскари за дестинации

Филмите с най-добри локации

Време е за Оскари, време е да опънем червения килим и тоалетите, които той предполага, да сложим речта на сигурно в джоба, за да сме подготвени за момента: "О боже, толкова е неочаквано!"

 

И както и при недвижимите имоти, едно от най-големите и важни неща за един филм е – локация, локация, локация. Така че в чест към всички прекрасни места и преживявания, които са били заснети на лента, сайтът Lonelyplanet реши да събере един престижен състав от съдии, които да помислят за любимите си филми на всички времена и да ги наградят с по една добра дума.

 

Най-добър филм, който вдъхновява пътуване: дебатите бяха ожесточени относно тази категория, но в крайна сметка номинациите включват: "Lost in Translation, "Before Sunrise", "Lawrence of Arabia" и "The Motorcycle Diaries".

 

А победителят е - "Return of the king”, защото във филма "Властелинът на пръстените" бе написана нова икономика на туризма в "средната земя".

 

Най-добър портрет на локация: Чувственото операторско майсторство може да ви накара да извършите кардиналния филмов грях – търсене на полети до дадено място, още преди да сте видели финалните надписи. Замислете се за Париж в Амели, за Индия в " Slumdog Millionaire" или за Манхатън в... "Manhattan".

Победител е " Indochine", защото ако това не ви накара да искате да отидете в залива Халонг, нищо не би могло.

 

Най-клиширано представяне на дестинация: има голяма опасност да умрете от скука, ако филм снимам в Париж се окаже 90-минутни лигави, рошави баретки, кифлички и колелца. Филмите, които получават номинации в тази категория са: " Under the Tuscan Sun", "Eat, Pray, Love” и "Sex and the City 2”, който е сниман в Мароко, но се предполага, че трябва да представлява Абу Даби.

Наградата отива при "The Three Amigos” - да, комедия е, но Мексико е много повече от мариачи.

 

Дестинации, които отклониха вниманието от актьорите: сещате ли се за онези филми, които сякаш главите на актьорите ви преграждат хубавата гледка? Искате да огледате Крайслера, но главата на Даян Кийтън постоянно го блокира. Идеята е, че Страната на чудесата бе по-интересна от самата Алиса...

Печеливш в тази категория е " The Tourist" - иска се много, за да откъснеш очи от Джоли и Деп, но Венеция определено се справи със задачата.

 

Най-добър междукултурен романс: комбинирането на пътуване и романс със сигурност продава много билети. Всички обичаме щастлив край със страстна целувка, сред прекрасен пейзаж.

А победители са... Спок и Ухура от "Стар Трек". Получовекът Спок разбира какво е да си различен и тайно трупа страст към Ухура... и това направи този филм победител.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay