4 неща, които трябва да имате предвид, когато купувате бебешка кошара

4 неща, които трябва да имате предвид, когато купувате бебешка кошара
unsplash

Едно от най-важните неща, с които трябва да се сдобиете преди раждането на бебето, е легло за бебето. Имайте предвид, че повечето неща, които ще купите- дрешки, биберони, играчки и т.н. ще се използват няколко месеца, но легълцето ще ви служи години наред. Има варианти и за трансформиращи се легла, които наистина се използват дълги години, така че избирайте внимателно.

Докато търсите подходящото креватче за вашето бебе, трябва да мислите стратегически. Ето четири фактора, които трябва да имате предвид при избора на кошара:

Функционалност

Трябва да знаете, че нуждите на детето, свързани със съня, се променят бързо. Докато бебето е съвсем мъничко, добре е леглото да бъде високо, за да си пазите кръста, слагайки и взимайки бебето по десетки пъти на ден. Когато порасне малко, матракът трябва да се свали надолу, за да избегнете риска от падане. След като бебето проходи, ще започне да прави опити да излиза от леглото, така че трябва да бъде достатъчно ниско и обезопасено.

Макар че звучи така, не са ви нужни различни легла за всички тези периоди. Повечето бебешки креватчета могат да се трансформират- матракът има различни позиции за различни възрасти. Проучете какви опции има на пазара- има легла с люлеещ механизъм, с 2 или 3 позиции на матрака и т.н. Важно е да слагате функционалността пред външния вид.

Стил

Естествено, всеки родител иска да купи най-хубавите неща за детето си. Когато избирате мебели обаче трябва да вземете предвид интериора на стаята. Ако детето ще има отделна стая, можете да започнете от нулата, но ако ще слагате детското легло във вашата спалня, подберете го така, че да подхожда на останалите мебели в стаята.

Устойчивост

Макар че бебешките стоки са доста скъпи, добре е да инвестирате малко повече пари и да закупите устойчиво легло. Тоест изработено от естествени материали и качествено. Ще можете евентуално да го използвате за следващо дете, да го дадете на близък или да го подарите. Този избор е по-добър както за вас, така и за околната среда.

Цена

В повечето случаи креватчето е най-голямата инвестиция, която родителите правят за детската стая на бебето си. Когато е избрано с оглед на дълготрайността обаче може да се окаже една от най-добрите ви инвестиции. Въпреки това всичко зависи от бюджета ви, така че определете си бюджет и опитайте да изберете най-добрия вариант, който се вписва в бюджета ви.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!


0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay