5 въпроса, които ще ви изяснят дали сте готова да станете майка

5 въпроса, които ще ви изяснят дали сте готова да станете майка

За голяма част от жените майчинството е висша цел в живота. Дамите, които искат да станат майки често си мислят, че са готови на всичко, за да постигат това свое желание и рядко си дават сметка какво наистина означава да имаш дете. Истината е, че няма как да знаем преди да ни се случи, но има някои способи, чрез които да разберем дали наистина сме готови за тази важна крачка в живота си.

Експертът по връзки от канала Canada's Dating Coach е способна много бързо да ви даде яснота дали наистина искате да бъдете майка само с помощта на няколко прости въпроса. Тя представя 5 основни въпроса, на които тези, които наистина са готови да бъдат родители ще отговорят с "Да". В противен случай, родителството може и да не е вашата чаша чай, колкото и да ви се струва, че го искате.

Въпрос №1

Готова ли съм да пожертвам средствата си?

Едно време майките ни казваха, че веднъж след като имаме дете, ще ни бъде все по-трудно да отделяме средства за себе си. В действителност отглеждането на дете струва скъпо и в повечето случаи дори е непосилно за много хора, особено у нас. Трябва да си дадете сметка, че след като родите парите, с които досега сте си купували дрехи, ходили сте на почивки и пътешествия, ще се насочат основно към детето. Може и да ви звучи дребнаво, но готови ли сте наистина на този компромис?

Въпрос №2

Готова ли съм да пожертвам времето си?

Повечето хора, на които им предстои да станат родители нямат ни най-малката представа какво означава да не можеш да се изкъпеш или нахраниш, когато си поискаш. Когато имате дете времето ви вече не е на ваше лично разположение.

Въпрос №3

Мога ли да се откажа от някои от мечтите и целите си?

Когато имате дете, приоритетите се променят. Животът става по-забързан, по-сложен, по-скъп и е напълно възможно някои от нещата да не се случват точно както и когато искате.

Въпрос №4

Мога ли да бъда уравновесен родител, който не прилича на токсичните ми родители?

Много от нас се припознават в модела на възпитание на собствените си родители. Добре знаем, че някои майки и бащи могат да бъдат доста токсични, да толерират вербалното, а и понякога физическото насилие. Можем ли да дадем дума, че няма да подражаваме на това поведение? Изисква се много време да изкореним този пример от съзнанието си и понякога е трудно да знаем как бихме се държали, когато в картината попадне и дете.

Въпрос №5

Имаме ли реалистична представа за това какво означава да имаме деца?

Както споменахме по-рано, няма как да сме напълно наясно, докато не си се случи. Но често двойките имат навика да създават нереалистична картина в главите си за родителстовото. Често забравяме, че децата преминават през различни емоции, боледуват, постоянно се променят и отглеждането им не е толкова цветущо, колкото ни го представят по филмите. Трябва да сме наясно, че преди всичко това е отговорност - ние сме длъжни да възпитаме мислещи, достойни и добри хора, а това невинаги е лесно.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay