6 грешки, които бащите допускат спрямо синовете си

6 грешки, които бащите допускат спрямо синовете си

Като родители сме склонни да вярваме, че винаги правим най-доброто за нашите деца. Въпреки това има татковци, които не знаят как да възпитават децата си и в крайна сметка могат да разрушат връзката им, което може да се превърне в проблем. Освен това тези грешки се отразяват на целия живот на момчетата. 

Ето кои са грешките, които може би допускате:

1. Опитвате се да предпазите детето от всичко

Бащите играят важна роля в израстването на детето. Обикновено татковците използват различни думи от майките, когато говорят със сина си и това помага за изграждането на по-добри комуникационни умения. Въпреки това, когато родителят винаги контролира играта, хлапето трудно ще изгради отношения с приятели. Добре е да се водите по поведението на детето и само да добавяте по някой съвет, когато е необходимо. 

2. Избягвате да прекарвате време заедно

Често бащите нямат особено много време, което да прекарват с децата си, защото обикновено работят много и в крайна сметка им остават по няколко минути на ден, в които да обърнат внимание на децата. Но това е изключително лошо за малките деца. Не забравяйте, че вие сте нужни на децата си. 

3. Не му позволявате да изразява емоциите си

Има едно погрешно схващане, че момчетата не трябва да плачат. Резултатът от потискането на емоциите ще се прояви на по-късен етап в живота на детето и ще създаде много проблеми. 

4. Възпитавате сина си, без да проявявате любов

Синът ви се нуждае от дисциплина и напътствия, но не под формата на наказание. Вместо това вие сте там, за да му зададете разумни правила и ограничения и да му напомните, че за всяко действие има последствия. Въпреки това, ако направите това, без да добавите любов към уравнението и крещите през цялото време, това най-вероятно ще накара вашето дете да се страхува от вас и по-късно ще стане агресивно. 

5. Криете неуспехите и провалите си

Голяма грешка е да криете неуспехите си от децата си. Когато детето ви види грешката ви, ще разберете, че в живота има и трудни моменти и няма да се страхува да не сгреши. Освен това, шансът да допусне същата грешка след време е по-малък, така че не крийте неуспехите от децата си... 

6. Не уважавате майка му

Ако синът ви вижда как винаги сте ядосани, раздразнени и се държите неуважително към майка му, няма да създадете добра основа за бъдещите му връзки. Той трябва да те вижда как изразявате любовта си към жена си. Дори и да сте разведени, трябва да направите всичко възможно, за да се отнасяте с уважение към нея. По този начин вие сте пример за това как синът ви трябва да се отнася към сестрите си, майка си и всяка жена в живота си. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay