9 малки неща, от които всяка майка се срамува

А не бива

9 малки неща, от които всяка майка се срамува

Всички си мислим, че майките трябват да бъдат перфектни, изрядни във всяко едно отношение. Леглата трябва да са оправени всяка сутрин, дрехите да са сгънати безупречно, прическата, рима. всичко да е на 6. Да, това може да се случи в един идеален свят, но нашият определено не е такъв, затова не е нужно да сме чак толкова перфектни. Сега ще ви признаем 10 неща, от които всяка майка може би се срамува, но няма основания за  това!

 

Вечер не ни се четат дълги истории на децата

Да, често избираме най-краткия разказ, за да можем да приспим детето. Но това не ни прави лоши родители! Просто наистина нямаме сили да правим каквото и да е и искаме само да си легнем, да затворим очи и да заспим.

 

Идва ни да не ги търсим, когато играем на криеница с тях

Ако 10 минути не ги търсим, докато те са се скрили и чакат да ги намерим, това са 10 минути покой и почивка за нас. Често се изкушаваме да го направим, но знаем, че ще разочароваме детето и затова с последни сили отиваме към скривалището.

 

Забравяме датата на първото зъбче

Може да забравим детайли като кога се е появило първото зъбче или кога сме отрязали първия кичур коса, но това не ни прави лоши родители. Защото помним първата целувка, първата прегръдка, първата семейна почивка!

 

Идва ни да сготвим нещо лесно за вечеря

Постоянното измисляне на вкусна и питателна вечеря и приготвянето й не  е лесна задача и това знае всяка домакина и всяка майка. Ето защо често ни идва да питаме децата какво искат за вечеря, тъй като знаем, че ще кажат паста или пържени картофи, а това е наистина лесно за приготвяне. Но пък знаем, че не е особено полезна храна и малките не бива да злоупотребяват с нея.

 

Не винаги ни се ходи на активностите на децата

Разбира се, страшно много се гордеем, че например дъщеря ни ходи на тенис и се справя блестящо, но не винаги имаме сили, време, а и желание да ходим да гледаме как ги разбива. Времето е много ценно за големите хора, но малките няма как да знаят това, затова отиваме, макар и свръхуморени.

 

Идва ни да оставим децата да гледат телевизия

Защото това е най-лесният начин да ангажираме вниманието им и да си осигурим известно време покой. Но телевизията изобщо не е полезна за децата, затова колкото и да се изкушаваме, здравият ни разум надделява.

 

Понякога ни идва да им даваме боклучави храни

Детето толкова много ги иска и се сърди, че не ги купуваме, че сме на косъм да му позволим да яде чипс. Но знаем, че не бива!

 

Често ни  идва да ги изпратим да играят навън

По този начин хем ще са на въздух, хем малко ще си починем от крясъците, виковете и постоянното им търчане наоколо.

 

Оценяваме моментите, когато са при баба си  дядо си

Просто, когато не са при нас, наистина имаме време за себе си и може да си отдъхнем!

Но запомнете, всичко това не ни прави лоши родители!

 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

6 4
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay