Бебешки продукти, които родителите с опит не биха купили

Бебешки продукти, които родителите с опит не биха купили

Иска ни се да вярваме, че всички артикули, които се продават на пазара, са безопасни, но в САЩ през 2019 г. бяха изтеглени над 5 милиона детски продукти от пазара. Родителите трябва да бъдат предпазливи, тъй като дори популярните продукти могат да причинят наранявания. 

Ето кои са продуктите, които е добре да избягваме, с цел безопасност:

1. Предпазител за детско креватче

Родителите често използват предпазители за креватчетата, за да предотвратят удрянето на главичката на бебето в решетките на леглото, но този красив аксесоар може да се превърне в кошмар за децата. Проблемът е, че тези възглавнички могат да се откачат и да задушат детето. 

2. Раница за носене на бебето с тясна основа

Този артикул е чудесен от гледна точка на обвързване и грижи за бебето, но при повечето такива раници, бебето е в най-нездравословното положение. С изправени крака и изпънати колене и ханш има голямо напрежение на гръбначния стълб и това увеличава риска от дислокация на тазобедрената става. Рискът е особено висок за бебета на възраст под 6 месеца.

Носенето на бебето е изключително важно, така че не се отказвайте от раниците, просто изберете такава с широка основа, защото при тях крачетата на бебетата са в подходяща позиция. 

3. Проходилки

Когато бебето започне да се движи из къщата, някои родители се поддават на изкушението си да си купят проходилка. Но има причини, поради които в някои страни като Канада проходилките за бебета са незаконни. Тези продукти позволяват на децата да стоят и да ходят, когато мускулите им просто не са готови за това. 

Лекарите отбелязват, че забавяне в развитието често се наблюдава сред деца, които прекарват много време в проходилки. 

4. Детски седалки за баня

Всеки трети случай на удавяне сред деца под 2-годишна възраст е причинен от седалки за баня. Някои родители погрешно смятат, че тези седалки са мярка за безопасност. Родителите могат да имат фалшиво чувство за сигурност, а децата могат да се изплъзнат във водата и да се потопят. 

5. Креватче със сваляща се страна

Тъй като бебетата прекарват много часове в креватчетата си, по-добре е да сте сигурни, че са в безопасност. Опитните родители избягват детски креватчета със сваляща се страна, тъй като знаят, че релсата на детското креватче може да се плъзне от коловозите, и едната страна на креватчето да падне надолу. Ако това се случи, децата могат да се наранят или да се задушат. Лесно може да се предотврати, когато родителите осъзнаят опасността и изберат класически креватчета, без релси.

6. Одеяла и възглавници за бебета

Освен факта, че възглавницата може да блокира носа и устата на детето, родителите трябва да имат предвид, че бебетата просто не се нуждаят от тях. Възглавниците са абсолютно ненужни за деца под 2 години.

7. Слинг, който родителите слагат около врата си

Разнообразието от бебешки слингове може да бъде поразителна. Всички производители обещават, че имат точно това, от което се нуждае вашето малко бебе, но имайте предвид, че слинговете, които родителите слагат на врата си, могат да създадат риск от задушаване на детето. В тези слингове децата не могат да се изпънат и брадичката им е притисната към гърдите. 

8. Бебешки пояс за врат

Плуването е чудесно упражнение за кърмачета и те не се нуждаят от оборудване за него. 

Избягвайте поясите за врат, защото пречат на децата да извършват активни движения във вода, карайки ги просто пасивно да се носят по повърхността. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay