Без екрани за деца под 2 години, категорични са шведските здравни власти

Без екрани за деца под 2 години, категорични са шведските здравни власти
Canva

Шведските здравни власти наскоро обявиха препоръки за ограничаване на времето пред екрана за деца и тийнейджъри, включително да не позволяват на деца под двегодишна възраст да използват каквито и да е цифрови устройства.

Folkhälsomyndigheten, органът за обществено здраве на Швеция, добави, че 2 до 5-годишните трябва да бъдат ограничени до максимум един час време пред екрана, докато 6 до 12-годишните са ограничени до два часа време пред екрана. Лица от 3 до 18 години са ограничени до три часа.

Според The ​​Guardian текущото средно време пред екрана за шведски деца на възраст от 9 до 12 години е около четири часа на ден, а 17- и 18-годишните са средно повече от седем часа на ден, без да се включва училищната работа.

Министърът на социалните въпроси Якоб Форсмед каза в изявление :

Твърде дълго сме позволявали на екрани и приложения да крадат време и внимание с цената на това, което знаем, че е необходимо, за да се чувстваме добре. Знаем, че използването на цифрови медии може да има отрицателни последици за здравето, включително влошен сън и симптоми на депресия.

С тези препоръки, подходящи за възрастта, сега има важна подкрепа за деца и млади хора, родители и други лица, които се грижат за тях, за по-здравословно, съзнателно и отговорно използване на екрани и цифрови медии.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay