Защо не трябва да възпитавате дъщеря си да бъде прекалено добра

Защо не трябва да възпитавате дъщеря си да бъде прекалено добра

Има родители, които се стремят да отглеждат перфектната дъщеря. Вярват, че едно момиче трябва да бъде мило, добро, да уважава хората и да бъде идеална, според разбиранията на обществото. Всичко това е прекрасно, но ако възпитате момиченцето си да бъде прекалено добро, ще има много проблеми в живота си...

Ето защо прекалената доброта не винаги е добра идея:

1. Изграждането на дълга и истинска връзка може да бъде трудно 

Всеки мъж иска мила и грижовна жена, но ако едно момиче е прекалено добро, има голяма вероятност мъжете да се възползват от нея и да не я приемат на сериозно за дългосрочни отношения. Прекалено добрите жени често имат скучни връзки, в които дори понякога има насилие.

2. Хората може да не й вярват

Хората трудно се доверяват на прекалено добрите хора. Дори добротата може да бъде мислена за фалшива често. Цял живот хората ще я гледат с подозрение и често ще бъде възприемана като слаба личност. 

3. Няма да има време за себе си 

Има една поговорка, че първо трябва да помогнеш на себе си, преди да помогнеш на другите. Лоша черта на добрите хора е, че често поставят останалите хора пред себе си. Трябва да възпитате дъщеря си така, че първо да обръща внимание на себе си и след това на останалите. В противен случай, никога няма да има достатъчно време за себе си и никога няма да поставя собственото си щастие на първо място. 

4. Ще бъде лесно манипулирана

Ако дъщеря ви е прекалено състрадателна и грижовна, тя ще бъде лесна мишена за манипулаторите. Хората ще я контролират и ще се възползват от доброто й сърце. 

5. Може да не постигне много в кариерата си

В кариерата това да бъдеш прекалено добър в никакъв случай не е положително качество. Колкото и да е тъжно, с доброта не се стига до никъде в корпоративния свят. 

6. Може да придобие лоши навици

В стремежът си да направи хората щастливи, може да попадне в капана на някой лош навик- като преяждане, тютюнопушене и други форми на пристрастяване. 

7. Може да има проблеми с психиката

Актът на постоянно себеотдаване може да се окаже изтощителен. Може да скрие умората и тъгата си зад малките усмивки, защото винаги дава, но не получава. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay