Недооценените таланти на майките

Има много неблагодарни професии, но майчинството е най-неблагодарната.

Недооценените таланти на майките

Разбира се, никоя майка не очаква парад и корона, но би било хубаво поне веднъж някой да забележи талантите на майките, които всички приемат за нещо нормално. Като се замислим тези супер сили на майките са страхотни. Те винаги държат всичко вкъщи под контрол и се стараят всичко да се случва както трябва. Представете си какво би било, ако мама не можеше...

Да намира всичко

Мама може да намери всичко, дори и на най-странните места. Например дистанционното, което е под дивана, играчката, която е на дъното на коша за пране и т.н. Тя може да намери онази тениска, която не е носена от 8 месеца и кухненската кърпа, която незнайно как е попаднала в хладилника.

Да помни дати

Мама има невероятен вътрешен календар. Помни кога е часът за лекаря, от колко часа е футболния мач, всички училищни програми и рождени дни. Знае рождените дати на всички роднини. Знае кога децата имат контролно в училище и кога е Денят на бащата.

Да помни числа

Нейните способности не са ограничени само до запомнянето на дати. Нейният мозък е програмиран да помни и числа. Тя знае точния час на раждането на децата, както и какви са били размерите им при раждането (височина, килограми). Тя знае телефонния номер на педиатъра наизуст, работното време на магазините и аптеките. Тя може да каже какъв е размера на дрехите и номера на обувките на децата дори насън.

Да помни кой какво обича да яде и какво не

Едното дете обича палачинките само с масло, другото ги предпочита по-запечени, без масло и с шоколад, третото иска и масло и шоколад, но яде само определен вид шоколад, защото другите "са гадни". Да запомниш предпочитанията на всеки е предизвикателство, но мама се справя безупречно.

Да върши много неща едновременно

Мама е мултифункционална. Като се има предвид, че има само 2 ръце, може да прави доста неща едновременно. Кой друг може да готви докато с едната ръка държи бебето, с другата говори по телефона и наглежда децата да не запалят къщата?

Да носи в себе си всичко необходимо

Ако ви потрябва лепенка, салфетка, фиба за коса, пакет бисквити, лепило, ножичка. Обърнете се към първата майка, която видите. Тя със сигурност ще има всички тези неща в чантата си, плюс още поне толкова. Дамската чанта на мама е като подвижен магазин.

Да премахва всяко петно

Маха шоколад от тениска и храна от килима. Без значение дали е трева, мастило, масло или кръв, мама знае как да премахне всяко петно от всякаква материя.

Да приготвя вечеря от нищо

Мама може да сготви най-вкусното ястие като разполага само с празен хладилник. Вкъщи има само един банан, една филия стар хляб и подправки? Няма проблем! Тя ще се справи.

Да усеща когато нещо не е наред

Мама има радар и веднага усеща, когато има някакъв проблем. Тя усеща, че децата се разболяват преди да имат каквито и да било симптоми и винаги разпознава истинската болест от "не ми се ходи на училище" болестта. Може да разбере как е минал деня на нейните малчугани по начина, по който отварят вратата. Абсолютно невъзможно е да пропусне нещо и тя е човекът, който може да разреши всеки проблем.

Ако не бяха тези таланти, вкъщи щеше да е абсолютен хаос.

Мама е върха! Въпреки че никой не го забелязва.  

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay