Джаджите са врагове на всяка връзка

Приберете телефона в чантата си, когато сте на среща

Джаджите са врагове на всяка връзка

По дефиниция понятията "технологии" и "взаимоотношения" нямат нищо общо. Това е само на пръв поглед, тъй като навсякъде около нас двете вървят ръка за ръка. Връзка между двама маниаци на тема "джаджи" дори би била невъзможна, ако в даден момент един от тях се лиши от технологиите в живота си. Понякога скоро възникналите начини за комуникация от разстояние помагат на двама души да се съберат, но в други случаи се превръщат във враг на нормалната връзка.

 

Постоянното разговаряне по телефона или изпращането на съобщения по време на среща е разпространено явление, което обаче може да отегчи до смърт вашия събеседник. В случай че той е нещо повече от компания за една вечер, по-добре приберете телефона в чантата си. Спрете и звука му. Насладете се на вечер с истинска комуникация, ако не искате да изгубите важен за вас човек. Ако сте излезли на романтична вечеря, а вие обръщате повече внимание на мобилния си телефон, взаимоотношенията ви едва ли ще продължат дълго.

 

Все по-развитите начини за общуване онлайн дават възможност и за размяна на не особено добронамерени съобщения. Твърде удобно е да сложите край на една връзка, използвайки лично съобщение в социална мрежа. Да не говорим, че има случаи на крайно неуважение, в които единият от двамата публично обявява, че е необвързан, без дори да е уведомил половинката си. Не причинявайте подобна неприятна изненада никому, защото всичко се връща. Изправете се лице в лице с трудната задача, най-малкото от уважение към човека, с когото сте прекарали известно време.

 

Споделянето на лична информация във вашия блог пък може да ви се струва интересно занимание, но на вашия партньор няма да му бъде особено приятно, ако разбере, че всяка ваша среща е описана надълго и широко в интернет. Ако много държите да си водите подобен онлайн дневник, по-добре първо се допитайте до неговото мнение.

 

Имайте едно наум, когато се предоверявате на общуването чрез технологии. Може това да ви изиграе лоша шега и да провалите връзка, която има бъдеще в реалния свят.

 

17 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 23.08.2011|11:31
Наистина има много хора, които постоянно говорят по телефона или са в Интернет и това не ги притеснява. Много мразя да седна на кафе с някой познат и той през цялото време да говори по телефона. Направо полудявам. Това си е направо пристрастяване. За щастие нито приятеля ми, нито аз говорим дълго по телефона, когато сме заедно.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay