Захарта се крие на неочаквани места

Захарен шок

Захарта се крие на неочаквани места

Консумацията на захар всяка година се повишава. В САЩ например от 1983 година до сега се е покачила с 28%. За този ръст има 6 обясними причини. 

 

Храни без мазнини

Обвинявайте процъфтяващата индустрия, която работи колективно, за да ни предлага храни със захар, която не съдържа мазнини. Поради тази причина ние си мислим, че можем да ядем от нея колкото ни се иска. Но не бива да забравяме, че без мазнини не значи без калории. Това води до покачването на теглото, което често се усложнява в диабет. 

 

Количествата

Голяма част от захарта, която приемаме се съдържа в напитките, които пием всеки ден. Средностатистическият тийнейджър пие два пъти повече газирани напитки отколкото богато на калций прясно мляко. Това води до предразположение към остеопороза в бъдеще. 

 

Лоши заместители

Подсладените храни често ни карат да си мислим, че сме взели по-здравословното решение. Проучвания сочат, че хора чиито диети включват добавена захар, ядат по-малко протеини, фибри, калций, желязо и други важни хранителни вещества. 

 

Метаболитни тежки телесни повреди

Тялото ни преработва всички видове захар без значение дали тя е добавена или натурална. Но това е единственото общо между тях. Сокът от портокал и газираните напитки спокойно могат да имат еднакво съдържание на захар и калории. Разликата е, че сокът от портокал съдържа витамини, минерали и фитохимикали, които липсват в другите напитки.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay