Защо Био?

Защо Био?

Защо Био?

Нямаше начин да не се стигне до тук. В ежедневие, подвластно не на вниманието, а на консумирането, трябваше да дойде момент, в който да бъде създадена алтернатива за всички онези, които не са съгласни да се подчиняват на тенденцията "junk food". И тогава заговорихме за Био, Еко, Органик, Веган.

Целият свят отдавна е обхванат от вълната "пълноценно и природосъобразно хранене", ние се включваме сравнително позакъснели, но за сметка на това - с огромен ентусиазъм. Ако до сега не сме се замисляли дали не боледуваме именно заради начина, по който живеем и нещата, с които се храним, то вече можем да усетим много ясно доброто влияние на всички онези био продукти, отгледани с идея, грижа и желание.

Думата "био" има старогръцки прозход и буквално означава "живот". Именно с това са заредени всички плодове, зеленчуци, млечни и местни продукти, които са произведени в еко ферми - у нас и по света. Не знаете какъе е принципа на тези места? С две думи: всичко, което се отглежда там е лишено от химикали, а природата, водата и почвата са биологично чисти и незамърсени.

У нас вече има доста био ферми и хора, които с огромно желание създават по-качествена, по-чиста и по-здравословна храна за онези, на които не им се скъпят няколко лева в повече. Защото, разбира се, за отглеждането на био културите се отделят доста средства, следователно себестойността на продуктите се покачва. Но всяка стотинка, дадена например за килограми истински, свежи плод, отгледани без пестициди и нитрати, си струва.

Преди да се включите в редиците на любителите на здравословното хранене, проверете дали това, което купувате, е онова, за което всъщност плащате. У нас всеки био, еко или органик продукт е обозначен със специален знак - калинка.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
 
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay