Специални подаръци за специална Коледа

Ако вдъхновението ви не идва, не го чакайте - предизвикайте го!

Специални подаръци за специална Коледа

Любимите хора ни вдъхновят. Понякога изпадаме във внезапно умиление и се размечтаваме как ще направим нещо неочаквано и красиво за тях. Тези настроения обаче не се влияят от календара.

Празниците наближават, а идеите ви за специални подаръци за Коледа сякаш са изпуснали шейната и са си останали в Лапландия. Миналата година изненадахте любимия с оригинално хрумване - кой знае какво очаква сега! Ще остане разочарован, ще си помисли, че чувствата ви са охладнели…

Ако в главата ви се гонят подобни мисли, спрете ги! Целта на подаръците за Коледа е да се радваме, не да се тормозим. Откажете се да чакате вдъхновението и просто го предизвикайте. Заложете на сигурно. Специалният за вас човек вероятно е споменавал нещо, от което има нужда. Спомнете си какво е то и му го вземете за Коледа. Така не рискувате да си дадете парите за ненужен подарък с коледна декорация. А и получателят ще оцени факта, че сте го слушали какво ви говори.

Все пак трябва да вложите и малко въображение, нали? Нека то се прояви в дребна, но емоционална притурка към практичния подарък за Коледа. Ще ви помогнем с няколко идеи. Оставяме на вас избора дали ще ги изкопирате, или само ще почерпите вдъхновение, за да измислите свои варианти.

Говорим за обекта на подаряването в мъжки род, но не оставайте с погрешно впечатление - става въпрос за любим човек, не е задължително да бъде любим мъж. Предложенията могат да се използват и за близки приятелки или най-обичаните роднини. Именно Коледа е моментът да им покажете обичта си.

Окуражете го да следва мечтите си
Вероятно любимото същество, което искате да изненадате за Коледа, си има специфични таланти, хобита, интереси в области, за които все не му остават достатъчно пари и време. Винаги можете да измислите подходящ символичен подарък, чието послание гласи: "Не забравяй за тази своя мечта, аз вярвам, че можеш да я постигнеш!”

Ако става въпрос за любителски интерес в сферата на фотографията, например, можете да подарите албумче или практическо ръководство, което да надпишете с пожелание от типа "За твоите бъдещи снимки”. По същия начин празната терадка е подходяща за неизявени писатели, скицника - за художници и т.н.

Специални подаръци за специална Коледа
Припомнете му хубавите моменти
Какъв по-подходящ повод от Коледа? Дори и подаръкът ви да е банален, може да се превърне в специален и само заради картичката.

За целта обаче трябва да я надпишете трогателно, да се усеща личното отношение. Това става трудно, ако нямате вдъхновение точно по Коледа, но не е невъзможно. Опитайте да действате на следния принцип: спомнете си няколко важни съвместни преживявания от изминалата година, опишете какво са означавали за вас и пожелайте през 2014 хубавите моменти да се запазят. Например:

"Скъпа сестричке, няма да забравя с колко радост и красота бяха пълни очите ти, когато ми каза, че си бременна. Пожелавам на себе си и на теб винаги да те виждам така щастлива, заедно с прекрасното ми племенниче!”

Ето и любовен вариант: "Домът на човек е там, където е четката му за зъби. И когато тази година за първи път оставих четката си у вас, разбрах, че искам домът ми да бъде при теб.”

Това бяха само примери, разбира се. Вие ще се доверите на собственото си въображение и ще напишете пожеланието за Коледа във вашия си романтичен или хумористичен стил.

Специални подаръци за специална КоледаБуркан за "Добро утро!”
Със следващото ни предложение не само ще пожелаете "Весела Коледа!”, но и ще поздравявате любимия човек с всеки нов ден от следващата година. Този подарък обаче е подходящ само за истински сантиментални хора, които ще го оценят подобаващо.

Можете да го приготвите по следния начин. Първо намерете симпатично бурканче, или създайте такова чрез креативна декорация. Целта е да го напълните с 365 зареждащи с настроение листчета, а получателят да прочита по едно от тях всяка сутрин.

До Коледа остават 3 седмици, така че имате достатъчно време. Достатъчно е да надписвате приблизително по 16 листчета дневно. Пишете каквото ви дойде наум: припомнете някое хубаво общо преживяване, забавен израз, който използвате помежду си, вдъхновяващи цитати, които сте чули или прочели някъде, приятно пожелание за деня. Сгъвайте и слагайте всичко в буркана. А след това любимият ви човек ежедневно ще се забавлява да си тегли листчета и да си чете - чак до следващата Коледа.

Споделете защо го обичате   
Коледа е онова време от годината, в което сме най-искрени и добре настроени към близките си. Подходящ момент да им припомните колко много ги обичате и да подкрепите твърдението си с доказателства.

Идеята да подарите за Коледа албумче със снимки и коментари към тях не е нова, но ако коментарите ви са достатъчно лични, вашето албумче няма да прилича на никое друго. За целта извадете на хартия най-хубавите си общи кадри от изминалата година. Постарайте се да има и такива, които получателят не е виждал до момента - можете дори да го снимате, докато спи.

На първата страница от албума напишете: "Обичам те, защото…” И изтъквайте нова причина в празното пространство около всяка снимка на следващите страници. Например: ако сте сложили обща фотография от планински връх, до нея можете да напишете: "... защото сме доказали, че заедно можем да покорим всеки връх”. И т.н. Сигурни сме, че веднъж щом започнете, ще се справите чудесно със задачата.

Надяваме се, че нашите предложения ще ви помогнат да превърнете Коледа 2013 в специална дата - напук на фаталното число. Просто се осмелете да влезете в ролята на един романтичен Дядо Коледа и ще видите как ще стоплите сърцата на любимите си хора.

Ако тези идеи са ви харесали и искате да продължавате да споделяте с нас красивите празници, можете да се присъедините към Jenite.bg във фейсбук!

18 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



22
Не е посочен 17.12.2013|14:10
Да окуражете го да следва мечтите си, всеки ден му го казвам.
21
Не е посочен 13.12.2013|11:06
Много интересни предложения, но определено не ми се занимава да пиша, за всеки ден от годината пожелания.
20
Не е посочен 12.12.2013|09:58
Мисля да споделя защо го обичам, няма по-хубаво от това.
19
Не е посочен 11.12.2013|14:14
Споделете, защото го обичате и подарете хубаво пожелание.
18
Не е посочен 09.12.2013|15:05
И малкият подарък може да бъде много специален.
17
Не е посочен 05.12.2013|17:26
Нестандартни идеи, от които може би ще се възползвам.
16
Не е посочен 05.12.2013|15:56
Добри предложения за подарък, които могат да зарадват половинката, да споделим незабравим моменти и прочие.
15
Не е посочен 05.12.2013|14:30
много добри идеи има.
14
Не е посочен 05.12.2013|10:46
Още не съм измислила какво да подаря и това много ме тормози :(
13
Не е посочен 04.12.2013|16:50
Тези подаръци трябва да са лични и най-хубаво е да са с някакъв елемент на изненада.
12
Не е посочен 04.12.2013|15:11
много добри идеи :)
11
Не е посочен 04.12.2013|11:38
Обичам да подарявам нещо, от което човека има нужда и знам, че ще се ползва.
10
Не е посочен 04.12.2013|10:23
никой не би седнал да тегли билетчета всяка сутрин, мъж при това ;)
9
Не е посочен 03.12.2013|16:18
Ех, че големи подаръци носи тази . :)
8
Не е посочен 03.12.2013|16:14
Обикновено подарявам на половинката си нещо, което е свързано с хобито му или пък някой практичен подарък.
7
Не е посочен 03.12.2013|16:07
Предпочитам да са малки, но да значат много за мен .
6
Не е посочен 03.12.2013|15:52
Така е, за мъжо е лесно, но пък за роднините му винаги си е трудна задача.
5
Не е посочен 03.12.2013|15:06
Ако човек познава добре половинката си и следи за това какви са желанията му, то лесно ще се вдъхнови за подарък.
4
Не е посочен 03.12.2013|14:25
Албум със снимки е много хубав подарък.
3
Не е посочен 03.12.2013|13:22
е така е,ама някои хора не си падат по сантименталностите :)
2
Не е посочен 03.12.2013|12:51
Картичката и хубавото пожелание винаги са били от много голямо значение, дори и подаръкът да не е толкова хубав.
1
Не е посочен 03.12.2013|12:47
Моя приятел има рожден ден покрай Коледа и честно да си призная сме надраснали коледните подаръци,но за рожденния му ден мисля да открадна идеята за буркана с късметите, надявам се, че ще му хареса :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay