Университет като никой друг

Университетът в Банкок се отличава със своя креативен интериор и иновативен подход към обучението

Ситуацията с държавните университети в България никому не е приятна. За повечето специалности студентите се обучават, използвайки остаряла база. Преподавателите прилагат своите безценни, но неадекватни за бързоразвиващата се технологична среда знания. Въпрос на допълнителна инвестиция е получаването на необходимите умения за работа в определени сфери, в които теорията е задължителна, но не достатъчна за успех.

Университетът в Банкок определено не страда от нашенските проблеми. Не по чужд образ и подобие, а благодарение на собствената си креативна мисъл, тамошното ръководство успява да превърне учебното заведение в чудесно място за млади хора със свежи идеи.

През последните години университетът в Банкок е бил променен из основи. На първо място е сменен класическия облик на залите за занятия. След това е намерен баланса между големината на стаите и тяхното модерно и функционално обзавеждане. И не на последно място - новата конфигурация не само, че е сменила предназначението на помещенията, а и цялото висше училище се използва по едно иновативно предназначение. То вече не е фуния за знания, а "родилен дом” за идеи.

Определени зони от сградата са подредени така, че могат от място за прекарване на свободното време да се превърнат в зала за самостоятелно, групово учене или пък за официални срещи. Има специално помещение за забавления, което помага на преуморените умове да се отърсят от стреса и да започнат генерирането на креативни хрумвания с нови сили.

Това място за почивка предлага достъп до билярдна маса, дартс, караоке, удобни канапета и репетиционна за музиканти. До него се стига през гигантската панда, която служи за стълбище и може да оправи настроението на всеки. Ако изобщо някой, попаднал в университета на мечтите, може да не е усмихнат до ушите.

Вижте как изглежда това райско място за учещите хора в Тайланд в нашата галерия. Вдъхновяващо, нали?

9 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



2
Не е посочен 21.06.2012|16:56
Супер свежарска среда!
1
Не е посочен 21.06.2012|15:31
въобще не прилича на университет
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay