Домашни лекове за мазна коса

Домашни лекове за мазна коса

С нарастващото замърсяване на околната среда можем да видим как тялото ни се влияе от него. Освен да се грижим за кожата, тялото и диетата си, от първостепенно значение е да се грижим и за косата си, особено ако случайно тя се омазнява лесно. 

Започнали ли сте да забелязвате малка промяна в структурата на косата си? Измихте си косата преди един ден, а днес се налага отново да я миете? Защо така? Колкото повече се потите, толкова по-мазна става косата ви. Прекомерното миене също може да й навреди, тъй като има тенденция са прави космените фоликули слаби.

Ето 5 домашни средства, които могат да ви помогнат да се отървете от мазна коса по естествен начин:

  1. Алое Вера – това е едно от най-добрите природни средства за мазна коса. За да го използвате върху косата си, ще ви трябват 3 супени лъжици лимонов сок, 1 супена лъжица гел от алое вера и чаша шампоан. Смесете добре тези съставки и използвайте като шампоан. Ползвайте го два пъти седмично и ще видите промените в структурата и омазняването на вашата коса.
  2. Къна – къната е известна като един от най-добрите органични абсорбенти. И тъй като нашата коса отделя масла, тази съставка със сигурност ще ви помогне. За да направите маска, ще ви трябват 2 супени лъжици къна и малко вода. Смесете двете съставки, докато се получи мека консистенция. Нанесете маската върху скалпа и я оставете да подейства 20 минути. По-късно я измийте със студена вода.
  3. Черен чай – вземете дълбок съд и добавете половин чаша вода в него. Добавете две супени лъжици черен чай и оставете да заври. Прецедете чаените листа и използвайте тази вода върху косата си. Оставете я да подейства за 20 минути и я отмийте по-късно с хладка вода.
  4. Лимонов сок –самият лимон има много здравословни съставки и осигурява много предимства по отношение на косата. Вземете 1 чаша лимонов сок и добавете вода към него. Нанесете го върху косата си и го оставете да изсъхне за 10-15 минути. Измийте го със студена вода и очаквайте резултатите.
  5. Яйца и лимонов сок – комбинацията от яйце и лимонов сок може да направи чудеса за вашата коса! Вземете 2 яйца и отделете жълтъка. Към него добавете лимонов сок. Разнесете и нанесете старателно върху скалпа си и изчакайте 10 минути. След това изплакнете с хладка вода.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay