Дразнители в офиса

Някой ви пречи? Нещо трябва да се промени

Дразнители в офиса

Независимо, че смятате повечето си колеги за чудесни, със сигурност има някой в офиса, който ужасно много ви дразни. Всеки има своята персоналност, но определено по време на работа съществуват неписани правила, които трябва да се спазват без оглед на личните качества. Или недостатъци.

 

Офис моралът може да бъде пренебрегван от някой ваш колега, а това неминуемо пречи на работата ви. Ако сте попаднали в подобна изнервяща ситуация, не се отчайвайте – има начин да се справите с всичко.

 

В случай че вашият колега (изобщо не изключваме колежките), постоянно прави балонче с дъвка насреща ви, слуша високо музика, готви цели манджи в микровълновата и забравя храната си в хладилника, то той е склонен да наруши и всяко друго правило, писано или не. При това положение е съвсем приемливо да му направите учтива забележка. Ако не сте му началник, има вариант невъзпитаният ви колега да не обърне внимание на вашите думи. Тогава уведомете ръководството и въпросът ще бъде решен. Той ще отнесе мъмрене, а всички останали ще са наясно, че офисът не е техният дом.

 

Има и друг вид дразнещи колеги, които не само, че се съобразяват с всичко и всички, ами постоянно натрапват своите притеснения. Ако имате такъв човек и ви се налага да работите с него, със сигурност ще чувате оплаквания по цял ден. Не може да се справи с това, не знае как става онова, и същевременно се извинява на всички за причиненото неудобство. Вие не можете да контролирате неговите действия, но защо не опитате да промените своите реакции? Попитайте спокойно, дали може да помогнете с нещо. Ако не получите адекватен отговор, обяснете на колегата си, че със своето суетене не само, че не се справя с проблемите, а пречи и на останалите в офиса да разрешат своите. Може би така той ще успее да се концентрира. Вместо да се тюхка, ще започне да действа, а вие ще се върнете към задълженията си необезпокоявани.

 

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 22.08.2011|09:36
Понякога обаче в опита си да помогнем на човека от среща ние срещаме недоволството му от това че се бъркаме в работата му и живота му и става скандал. Надали всеки от нас би желал да се кара на работното място с колега и то пред очите на шефа си. Когато обаче това се случи не трябва да запазим хладнокръвие и да се постараем по най-бързия начин да излезем от ситуацията. Желая успех на всеки, който има дразнители в офиса и му е трудно да се справи с тях.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay