10 неща, които да изхвърлите от гардероба си, за да изглеждате с 10 години по-млади

10 неща, които да изхвърлите от гардероба си, за да изглеждате с 10 години по-млади

Както грима, така и стилът ни на обличане трябва да отразява нашата възраст и трябва да се промени, когато остареем. Тази блуза, която ви е била любима на 18, сега може да навреди на вашия вид, като добави години към възрастта ви или ви накара да изглеждате по-пълни.
Ето кои неща трябва да изхвърлите от гардероба си или поне да носите колкото е възможно по-малко.


1. Мрежести чорапогащници


Тези чорапогащници са подходящи за модно ревю или за фотосесия. В ежедневието изглеждат прекалено провокативни и също така могат да ви състарят с 20 години. Трябва да дадете предимство на чорапогащниците без шарки. С тях ще изглеждате стилно.


2. Блузи тип прилеп


Блузите с такъв ръкав са сложни за носене, защото изглеждат добре само върху момичета с много тънки фигури. Ако вашата фигура е различен тип, по-добре се откажете от тези блузи. Широките сегменти под мишниците се сливат с тялото, превръщайки тялото в едно голямо цяло.


3. Дрехи от екзотични тъкани


Носенето на блуза, изработена от дебел текстилен материал, заедно с панталони от лека прозрачна тъкан, е много лоша идея. Като цяло, съчетаването на екзотични стилове на облекло винаги е трудно. Залагайте на конвенционални, но качествени материи.


4. Камъчета, принтове и други декорации


Неща като прозрачни материали или сърца и рингове на дрехите ви карат да изглеждате по-стари. Това не означава, че трябва да се отказвате от декорациите напълно. Просто се уверете, че отговарят на вашия стил на облекло.


5. Сладки принтове и слогани


Трябва да сперте да харчите пари за блузи с ярки принтове и различни надписи. Не купувайте дрехи, които ще излязат от мода след няколко седмици. Придържайте се към традиционии, обикновени елементи.


6. Дрехи в земни тонове


Сиво-зелено, маслинено, тъмно жълто и кафяво не отиват на всички. Най-често те акцентират върху бръчките и придават на лицето ви нездравословен вид. Заменете дрехите в земни тонове с такива с по-ярки цветове.


7. Изключително топли обемни шапки


Не е нужно да избирате между красота и комфорт, можете да имате и двете. Просто не забравяйте да избягвате обемните шапки с декорации. Заменете ги с по-стилна плетена шапка или голяма качулка.


8. Колиета с перли или големи камъни


Перлите са класика, която много от нас носят погрешно. Не залагайте на масивните бижута. Ако искате да носите перли, носете огърлици с малки перли.


9. Неподходящ избор на бизнес облекло


Когато става въпрос за бизнес облекло, трябва да избирате дрехи, които не изкривяват пропорциите на тялото ви.


10. Дрехи с многобройни декорации


Дрехи с много ципове, копчета, джобове или всички това наведнъж са били модерни преди 30 години. Такива дрехи със сигурност ще добавят няколко години към външния ви вид.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay