Модерни дрехи, които могат да накарат дори перфектното тяло да изглежда безформено

Модерни дрехи, които могат да накарат дори перфектното тяло да изглежда безформено

Всяка година блогъри и известни списания правят списъци с анти тенденции. И някои неща се оказват постоянно в тези списъци, защото те са невероятно трудни за комбиниране с други дрехи и най-важното - подчертават недостатъците на формата на тялото, вместо да ги крият. И тези дрехи продължават да се появяват по рафтовете на магазините, а след това и в гардеробите на много момичета...

Направихме списък с дрехи, обувки и аксесоари, с които трябва да бъдете много внимателни, тъй като могат да накарат дори перфектното тяло да изглежда безформено:

1. Рокли и поли, които са къси отпред и дълги отзад

Рокли и поли, които са с асиметрична дължина, правят краката да изглеждат по-дълги. Но уловката е, че с тези рокли и поли, коленете са в самия център и отстрани, дори най-перфектните крака започват да изглеждат криви. Освен това тези дрехи карат бедрата да изглеждат по-големи. Ако искате да привлечете вниманието към краката, трябва да носите поли с цепка отстрани. 

2. Капри панталони

Начинът, по който са направени капри панталоните, може да изкриви силуета и да добави няколко допълнителни килограма, които всъщност нямате. Тези панталони карат тялото да изглежда по-едро. И ако носите капри панталони, краката ще изглеждат по-големи заради джобовете.

3. Рокли и блузи, изработени от тънък трикотаж

Дрехите, изработени от този вид трикотажна тъкан, са много тесни, но не поддържат формата си, тъй като материалът не е висококачествен. Така че дори и най-слабите момичета започват да изглеждат зле. Тънкият трикотаж подчертава всички недостатъци на тялото - паласки, корем, всичко. Също така често се виждат и очертанинята на бельото. 

4. Харем панталони

Широките памучни панталони всъщност са наистина удобни. Но те правят нещо немислимо за тялото - изкривяват пропорциите катастрофално. Краката изглеждат по-къси, отколкото са, а бедрата изглеждат по-широки. С други думи, тези панталони създават много непропорционален силует.

5. Фиби за коса с перли

Перлените фиби за коса, които наскоро станаха популярни, са в много списъци на анти тенденции. Първо, те просто изглеждат неподходящи за възрастни жени. И второ, перлите са кръгли и отиват само на момичета с овални лица. 

6. Повдигащи сутиени

Повдигащите сутиени могат да ви накарат да изглеждате вулгарно. Носенето на такъв сутиен е ок, само ако той не се вижда по никакъв начин и се чувствате удобно с него. 

7. Чорапогащници с щампи

От разстояние бежовите и светлосиви чорапогащи с щампи често изглеждат като дефекти по кожата. Някои модели правят краката да изглеждат леко необръснати, например. Ако искате да направите външния си вид по-интересен, опитайте да носите тъмни чорапогащи с ясни щампи, геометрични фигури или лога.

8. Остри обувки с малки токчета

Тези елегантни обувки имат огромен недостатък - те правят краката да изглеждат големи. Ето защо не са най-добрият избор, освен ако естествено нямате много малки стъпала. Освен това в тези обувки пръстите на краката често са неестествено близо един до друг, което може да ви навреди.

9. Якета с подплънки на раменете

През 20-ти век дрехите с широки рамене имаха важно значение - това беше начинът на жените да покажат, че могат да бъдат равни с мъжете. Тенденцията се върна сега, но все повече жени осъзнават, че не е за всички.

Тези дрехи могат да ви помогнат да създадете по-балансиран външен вид, за жените с тела с форма на круша. Но тези с форма на обърнат триъгълник трябва да бъдат по-внимателни, защото тези якета могат да увеличат ширината на раменете им.

10. Овърсайз якета

Огромните пухени якета са много топли. Но моделите, които са прекалено големи, изглеждат нелепо. В зависимост от типа яке могат да подчертаят елегантността на формата на тялото и в същото време, всичките му недостатъци. Така че, по-добре е да изберете яке в реалния си размер.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay