Дрехите и аксесоарите, които вредят на здравето ни

Вижте кои неща вредят на здравето ни

Дрехите и аксесоарите, които вредят на здравето ни

Доказано е, че при 73% от жените, които имат проблеми с гърба, проблемите се дължат на дрехите и аксесоарите, които носят. Много елементи от гардероба ни не са толкова безобидни, колкото изглеждат. 

Ето кои 10 ежедневни дрехи и аксесоари вредят на здравето ни:

1. Тесните панталони

Супер тесните дънки са реална заплаха за здравето. Те могат да причинят много проблеми, включително лошо кръвообръщение, разширени вени, а дори и лошо храносмилане. Освен това, заради голямото притискане, тесни дънки може да предизвикат изтръпване и болка в бедрата.

2. Високи токове

Жените имат 4 пъти повече проблеми с краката, отколкото мъжете. Болки в ставите, мазоли, навяхвания, увреждане на нервите и т.н. За всички тези проблеми можете да вините любимите си високи обувки. Колкото по-нависоко е петата, толкова повече проблеми. Опитайте да ограничите носенето на токове. 

3. Прашки

Ако често носите прашки, трябва да знаете, че това бельо може да причини сериозни проблеми като вагинални инфекции, хемороиди, кожни възпаления и т.н. Опитайте да не носите прашки особено често, особено през лятото. Ако все пак носите прашки, носете само 100% памук.

4. Тежки обици и огърлици

20% от пробитите уши развиват бактериална инфекция, ако не се овладее може да се разпространи в цялото тяло. Тежките обици създават повече проблеми, а тежките огърлици причиняват болки във врата.

5. Вратовръзки

Жените не са единствените, които страдат от модата. В резултат на тесните вратовръзки, намалява циркулацията на кръвта, увеличава се вътреочното налягане и предизвиква главоболие.

6. Сутиен, който не е по мярка

Грешният размер сутиен може да създаде много проблеми като болки в гърба, в плешките, в гръбначния стълб. Ако имате големи гърди, избягвайте сутиени с тънки презрамки. Ако пък имате по-малки гърди, бъдете внимателни с банелите, защото могат да увредят кожата ви.

7. Джапанките

Този аксесоар за плажа може да се окаже не толкова безопасен, колкото си мислите. Джапанките могат да ви направят ранички, които лесно да се инфектират след това. Освен инфекцията,  могат да предизвикат болки в гърба, тъй като са прекалено равни.

8. Стягащо бельо

Болки в мускулите, недостиг на въздух и проблеми с кръвообръщението. Винаги избирайте подходящия размер и бельото с ликра.

9. Големите дамски чанти

Всички жени пълнят дамската си чанта с всичко, което евентуално може да им потрябва. Носенето на прекалено голяма тежест на едното рамо може да причини болки. Ако не можете да се откажете от голямата си чанта, поне не я пълнете с много неща.

10. Пола тип "молив"

Този тип поли събират краката прекалено близо един до друг, така че винаги има вероятност за падане. Освен това, заради ограничените движение, може да получите изкривяване на коленете.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 3
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay