Когато научихме, че на пазара в САЩ е пуснат тирбушон за 410$, нямаше как да не се зачудим, кой би поискал такава цена за един толкова простичък уред.
Историята всъщност се оказва много елементарна. Докато е вечерял навън една вечер, Джефри Торинг – промишлен инженер, забелязал сервитьор, който използва много обикновен и дори смотан тирбушон, за да отвори прекрасна бутилка с вино. Уредът не пасвал на работата, непоносими обстоятелства за много инженери. След това, Торинг прекарва 5 години, тествайки материали и дизайни, за да създаде накрая Code38 – колекция висококачествени тирбушони.
Торинг прави всеки един тирбушон собственоръчно от солидна неръждаема стомана и специална стомана за спиралата. Голямата иновация, изглежда че е фолиевия нож, който реже безпогрешно винените капачки и може да бъде използван с една ръка.
Първоначалната цена на тирбушона всъщност е била 225$ долара. Малко по-късно е променена на 410$, защото уредът е подобрен с прегоряло титаниево покритие и интересна и много прецизна спирала. Това е уред за хора, които търсят онова уникално нещо, което да им придаде отличителен стил.
Също така, според нас, е тирбушон за хора, които могат да си позволят да пият вино, което е поне два пъти по-скъпо от самият уред... иначе малко му се губи смисълът.
1 | 0 |