Колко мини може да бъде едно Mini?

Мини пола или мини Mini?

През 60-те когато субкултурните модни течения завладяват Англия и по-точно Лондон, една от от главните крачки в дамското облекло се оказва скъсяването на дължината на полите. И докато французите оспорват основоположника на тази мода, то англичаните смело я заклеймяват с термина "мини".

 

"Виновникът" за това всъщност е Мери Куонт, която по това време вече управлява нашумелия бутик "Bazaar" в Челси, Лондон, в който предлага авторските си дрехи. Духът, който владее Лондон по това време, се олицетворява изцяло с "изкривените" представи на Куонт - нарушаване на всичко традиционно и смело прекрачване на границите. Така през 1965г. скандалната дизайнерка хваща ножиците и срязва полите с 20см. над коляното. Резултатът предизвиква моменталната ѝ асоциация с любимия ѝ автомобил Mini и от този момент едно развълнувано възклицание създава модната революция "Мини".

 

Днес мини е абсолютният израз на женственост и сексапил, но понякога достига абсурдната си стойност – само 15см (дължина на цялата пола), което за нас вече е порнография. В стремежа си да постигнем уникален резултат, понякога наистина не знаем какво правим.

 

В британската автомобилна компания "Mini”, обаче, за пореден път доказаха, че знаят какво правят и създадоха мини "Mini”, което е всичко друго, но не и абсурдно. Представяме ви концепцията Mini Rocketman, която ще бъде показана на 81-то международно автомобилно изложение в Женева след броени дни (3- 13 март).

 

5 минути след като разгледахме предварителния снимков материал единственото, което можехме да кажем е: "Уникално!" 

 

В действителност много са акцентите в концептуалният автомобил, които са просто уникални. Като за начало вратите се отварят по изключително иновативен начин – специалната им конструкция се "пречупва" и обхваща и праговете, което позволява по-удобно качване и слизане от самия автомобил. От тук се открива друга уникална гледка – интериорът е само с 3 седалки.

 

Всъщност концепцията е 3+1, като трите основни седалки се ползват от шофьора и пътниците, а загатнатата малка седалка зад шофьорското място е предвидена да се сгъва, за да се освобождава повече багажно пространство. Всичко тук е изпълнено с най-новите технологии, разработени от "Mini”, които позволяват лесното управление на автомобила с максимален контрол и същевременно ще ви накарат да се забавлявате както с никоя друга кола.

 

 

С помощта на специалното дизайнерско решение с LED-светлини ще си спретнете такова светлинно шоу, което няма да остане незабелязано поради факта, че покрива е стъклен. А говорейки за покрив, тук Mini не са пропуснали емблематичният дизайн с британското знаме, оформено именно от светлините, като поредният уникален акцент е част от знамето, която е продължение на капака на багажника.

 

Очакваме концепцията на изложението в Женева и да се надяваме, че Rocketman ще спечели одобрението на публиката и да го направи сериен автомобил, който според компанията ще е с невероятна консумация на гориво – 3л/100км.

 

Аз лично предпочитам да заложа на мини кола, отколкото на "мини" мини пола!

 


4 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay