Новото кабрио на Golf ни връща назад във времето

Golf кабрио отново е тук

Новото кабрио на Golf ни връща назад във времето

Преди около 30 години Golf започна славната си история с мек покрив и днес компанията е готова да ни препрати към това време с представянето на изцяло обновения кабриолет на изложението в Женева.

 

На 1 март автомобилната компания Volkswagen ще разкрие детайлите около новата версия на модела, става ясно от изявление на групата.

 

Базиран на Golf Mk6 GTI, новият 4-местен автомобил е с модернизирана конструкция на мекия покрив, който е изцяло автоматичен и може да бъде опериран дори в движение при максимална скорост от 30км/ч., като за отварянето му са необходими само 9.5 секунди.

 

С някои технически детайли, взети от последната версия на купе-кабриолета Eos, новият Golf застава в продуктовата гама под Eos и ще се присъедини към кабрио версията на Beetle през 2012 г.

 

В Golf кабрио Volkswagen подсилва страничните прагове и вратите, а дизайнът отличава автомобила с елегантни линии, нова задна част и силно наклонена рамка на предното стъкло.

 

Модерната визия е допълнена и от задължителните за стандартното оборудване на съвременните автомобили LED-светлини, като само опционалните Bi-Xenon светлини могат да създадат по-особена динамика. А за безопасността се грижат предни и странични въздушни възглавници и такива за коленете на водача, както и електронната стабилизираща програма (ESP).

 

Клиентите ще имат възможност да изберат от шестте турбо двигателя с директно впръскване на гориво, които компанията е предвидила за кабриолета. Четири бензинови агрегата с обхват на мощността от 105к.с. до 210к.с. Феновете на дизела ще могат да заложат на 1.6-литров агрегат с мощност от 105к.с. с разход само 4.4 л/100 км (СО2: 117 г/км). Опция също така ще бъде и автоматичната трансмисия и двата съединителя DSG, като някои от двигателите се предлагат с технологията BlueMotion.

 

По информация на производителя за момента не се предвижда Golf кабрио да се продава на българския пазар. Според британските медии колата ще е в продажба на Острова през лятото, като цените ще започват от около 20 хил. паунда.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay